Scorpions-laulaja Klaus Meine sai nuhteet suomalaispoliisilta - Viihde - Ilta-Sanomat

Scorpions-laulaja sai nuhteet suomalaispoliisilta

Scorpions-yhtye ilmoitti seuraavan kiertueen jäävän bändin viimeiseksi. IS:n haastattelussa bändin pitkää uraa muistellut Scorpions-laulaja Klaus Meine kertoi yhden ikimuistoisimman keikkamuistonsa olevan Suomesta.

Scorpions julkaisee maaliskuussa bändin viimeiseksi jäävän Sting in the Tail -albumin.­

25.2.2010 6:14

- Olimme esiintymässä Vaasassa. Minun piti ehtiä aamuksi Helsingin lentoasemalle ja päätin lähteä yöllä ajamaan ja viettää yön Helsingissä, vaikka muu bändi jäi Vaasaan yöksi. Olin katsonut kartasta ajomatkan pituuden ja ajattelin matkan menevän nopeasti, Meine kertoo.

- Autonkuljettajani ajoi kuitenkin todella hitaasti, vaikka sää oli hyvä ja tiet aivan tyhjät. Käskin häntä painamaan kaasun pohjaan ja ajamaan niin kuin autobahneilla ajetaan, Meine kertoo viitaten Saksan moottoriteihin, joilla ei ole nopeusrajoituksia.

Kuljettaja ei totellut kyyditettävänsä kaahauskäskyä.

- Hän kertoi olevansa ammatiltaan poliisi, ja piti minulle luennon Suomen liikennesäännöistä ja nopeusrajoituksista. Ajomatkaan menikin sitten lähes koko yö. Onneksi näin edes kauniita maisemia.

Scorpions julkaisee maaliskuussa bändin viimeiseksi jäävän Sting in the Tail -albumin. Levyn julkaisua seuraavan kiertueen jälkeen yhtye lopettaa.

- Olemme hard rock -yhtye, emmekä voi tehdä tätä ikuisesti. Emme halua lopettaa siksi, että alamme ikääntymisen takia hiipua, vaan haluamme lopettaa ollessamme huipulla, 61-vuotias Meine miettii.

Lähivuosina rockin legendojen joukossa tulee käymään suuri kato.

- Koko meidän sukupolvemme tulee katoamaan. Rolling Stones, Van Halen, David Coverdale, Ozzy Osbourne, Ronnie James Dio ja monet muut legendat jaksavat vielä tehdä töitä täysillä, mutta viiden vuoden kuluttua hekään eivät luultavasti enää keikkaile. Tai sanotaan, että kymmenen vuoden kuluttua, ettei kukaan heistä loukkaannu, Meine korjaa nauraen.

Legendojen poistuminen on Meinen mukaan surullista siksi, että musiikkibisnes on nykyään muuttunut sellaiseksi, ettei edellä mainittujen tapaisia vuosikymmenien uria tekeviä tähtiä enää synny.

- Se on tämän päivän ongelma.

Scorpionsin jäähyväiskiertue kestänee pari vuotta, joten aivan heti saksalaisyhtye ei olel suuntaamssa eläkepäiviä viettämään.

- Aiomme tulla myös Suomeen, mutta en vielä tiedä milloin se tapahtuu, ehkä ensi syksynä tai ehkä vasta alkuvuonna 2011.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?