Pete Parkkonen: "Idols-kisalle on leivottu liian huono maine" - Viihde - Ilta-Sanomat

Pete Parkkonen: "Idols-kisalle on leivottu liian huono maine"

Pete Parkkonen ei näytä hermostuneelta, vaikka poptulokkaalla on tällä viikolla iso näytön paikka. Idols-finaaleissa suosioon noussut solisti julkaisee keskiviikkona esikoisalbuminsa.

9.3.2009 16:00 | Päivitetty 9.3.2009 16:50

- Omasta mielestäni levystä tuli hyvällä tavalla monipuolinen. Jos minulta kysytään, niin kokonaisuus toimii: koko ajan tapahtuu ja jännite pysyy yllä, tuumii pikamatkaa Pihtiputaalta rokkitähdeksi tekevä Parkkonen.

Pitkäsoitto sai ytimekkään nimen First Album.

- Samaa linjaa on levyn avausbiisi, joka on mun itse tekemä. Sen nimeksi tuli Opening Track (suomeksi Avausbiisi), Pete virnistää.

Parkkonen korostaa, että levy-yhtiö (SonyBMG) ei yrittänyt käskeä, mitä debytantin esikoislevylle tulee.

- Siitä on annettu vähän väärä kuva, että levy-yhtiö määräisi, mitä Idols-finalistien levyille päätyy. Sain varsin laajasti tehdä albumin oman pääni mukaan.

Samoin Idols-kisalle kokonaisuutena on Peten mielestä "leivottu liian huono leima".

- Idols on tosi hyvä ponnahduslauta. Se oli kova kisa, ja yleisömääräni pompsahti yhtäkkiä noin miljoonaan. Idols auttoi kehittymään paljon sekä laulajana että esiintyjänä.

Ensimmäiset arviot Parkkosen First Albumista tukevat vokalistin arviota. Levyä on pidetty varsin onnistuneena - ja solistia jo nyt yllättävän kypsänä.

Esikuvat javeljen biisit Englanninkielinen esikoislevy esittelee Parkkosen niin tömäkän rockin kuin balladienkin tulkkina. Albumin biiseistä neljä on Peten veljen tekemiä.

- Olin sitä mieltä, että veljen kappaleet sopii mun tyyliin. Meillä kahdella on myös samanlainen ääniala, Parkkonen kiittää.

Solistin oman arvion mukaan esikuvista ainakin Danko Jonesin, Lenny Kravitzin ja Foo Fightersin vaikutteet kuuluvat selvästi First Albumilla.

- Mä uskon, että tämän levyni tyylistä musiikkia ei ole vielä välttämättä hirveästi kuultu Suomessa. Nyt on hyvä vaihe tuoda nuorille sitä musaa mistä itse tykkää, kun ollaan aika hyvin pinnalla.

Parkkonen voisi käyttää myös muotoa "olen aika hyvin pinnalla". Laulaja kuitenkin painottaa, että hänelle on nyt kokonainen oma bändi. Levyn julkaisun jälkeen lähtee kiertueelle kombo, jonka jäsenistä osa on Peten kotiseudulta Pihtiputaalta.

- Ai onko mukana vanhoja Ratsian soittajia? No ei sentään, Parkkonen nauraa haastattelijan kysymykselle Pihtiputaan 1970-luvun punkpop-bändistä.

"Luulot poisheti alussa"

Esikoislevynsä avainkappaleiksi Parkkonen nimeää varsin eri tyyppisiä lauluja - ehkä tuo kertoo juuri albumin monipuolisuudesta.

- Se mun oma Opening Track lähtee sellaisella meiningillä, että luulot pois, raskasta rokkia. Veljeni tekemä 4th of December taas on tosi rauhallinen balladi, mukana on vain laulu ja kitara.

Veljen niin ikään säveltämä "rokkisekoilu" Anthony sekä albumin päättävä Poetry For The Poem tietokonerytmeineen pääsevät nekin Peten omalle suosikkilistalle.

Parkkonen ei halua vielä lähteä pohtimaan sitä, onko hänen tuleva musiikkityylinsä paalutettu jo esikoisalbumilla.

- Tämä levy on hyvä alku. Tästä eteenpäin alkaa löytyä enemmän ja enemmän se oma tyyli. Mutta vielä ei osaa sanoa, mihin suuntaan se menee. Uskoisin silti, että aika paljon rokkilinjalla pysytään, karismaattinen tulokas tuumii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?