Fintelligensin vanhat hitit sytyttivät RMJ:ssä

Julkaistu:

Fintelligensin Elastinen ja Iso-H kiertävät tänä kesänä keikkalavoja nostalgisissa tunnelmissa. Esikoislevy Renesanssin ilmestymisestä on kulunut tasan kymmenen vuotta.

Vuosien varrelle on mahtunut niin ylä- kuin alamäkiäkin, mutta nyt herrat ovat omien sanojensa mukaan kovemmassa kunnossa kuin koskaan.

- Nykyään osaamme arvostaa hyviä kausia ja muutenkin katsoa asioista erilaisista perspektiiveistä, Elastinen arvioi bändin kehitystä.

Ensimmäisen levyn hitit Voittamaton ja Kellareiden kasvatit kuultiin myös RMJ:ssä, jossa Fintelligens päätti upeasti ensimmäisen festaripäivän.

Vanhat biisit saivat yleisön hyppimään villinä ja nuoremmatkin fanit vastaanottivat vanhan tuotannon innoissaan. Parituhatta kättä iski tahtia ilmaan.

Jatkuvaa kehitystä

- Musamme on muuttunut tosi paljon, omasta mielestä tietysti parempaan suuntaan. Emme enää kirjoittaisi sellaisia biisejä, mutta keikoilla vedämme ne kuitenkin niinkuin olisimme tehneet ne eilen. Ei aleta hihittelemään, Elastinen selittää.

- Olimme silloin alottelijoita ja nyt voi jo myöntää, että emme tienneet musan tekemisestä oikeastaan mitään. Vuosien varrella ollaan opittu tuottamisesta keikkailusta ja kaikesta mahdollisesta.

- Ensimmäiseen levyyn liittyy aina tietynlaisia fiiliksiä. Ja suurin osa faneistahan on sitä mieltä, että vanhat biisit ovat parhaita, Iso-H lisää.