Maajussi-Teijan syyte kaatui oikeudessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Maajussi-Teijan syyte kaatui oikeudessa

Oulun käräjäoikeus hylkäsi Teija Särkelää ja hänen hevostenhoitajaansa vastaan nostetun syytteen eläinsuojelurikkomuksesta.

Maajussille morsian -sarjasta tutuksi tulleen ratsutilayrittäjän Teija Särkelän syyte eläinsuojelurikkomuksesta hylättiin.­

1.2.2010 22:41

Maajussille morsian -sarjasta tutuksi tullutta värikästä ratsutilallista syytettiin reilun vuoden takaisesta tapahtumasta, jossa Särkelän omistama hevonen kuoli ähkyyn.

Syyttäjän mukaan Särkelä ja hänen työntekijänsä syyllistyivät eläinsuojelurikkomukseen, koska paikalle ei kutsuttu eläinlääkäriä.

Tapahtuma-aikaan Särkelä oli lomalla Miamissa. Haukiputaalla Pohjois-Pohjanmaalla olevalla ratsutilalla vastuussa oli syytteessä ollut hevostenhoitaja.

Särkelä liikuttui muistellessaan tapahtumia. Hän keskusteli hevostenhoitajansa kanssa puhelimitse eläimen hoidosta. Hän kertoi luottaneensa hevostenhoitajaansa ja tämän arvioon, ettei eläin selviäisi.

- Se oli tilan paras hevonen, ja paikalla olleet tekivät kaikkensa sen pelastamiseksi. On kohtuutonta, että me olemme täällä syytettynä. Pohjimmiltaan tässä on kysymys siitä, ettei eläinlääkäriä saada paikalle silloin, kun on tarvis, Särkelä totesi.

Syytteestä vapautettu työntekijä yritti saada paikalle metsästäjän lopettamaan eläimen kärsimykset ampumalla.

- Olisimmeko täällä, jos olisimme saaneet jonkun lopettamaan eläimen. Nyt kävi niin, että eläin ehti kuolla. Mitään mahdollisuutta saada eläintä leikkaushoitoon sunnuntaina ei ollut, sanoi työntekijä.

Hevostenhoitaja oli yhteydessä päivystävään eläinlääkäriin huomattuaan ähkyn oireet, mutta lääkäri ilmoitti pääsevänsä paikalle aikaisintaan kolmen tunnin kuluessa, jos omistajalta on lupa tilata eläinlääkäri paikalle.

Työntekijä perui lääkärin tulon ja tavoitteli metsästäjää lopettamaan eläintä. Hevonen kuoli noin kolme tuntia siitä, kun hevostenhoitaja oli ensimmäisen kerran yhteydessä eläinlääkäriin.

Oikeuden mukaan Särkelä ja hänen työntekijänsä toimivat parhaaksi katsomallaan tavalla eläimen hyväksi. Suolistovaivasta kärsinyttä hevosta talutettiin, ja tälle syötettiin öljyä ähkyn hoito-ohjeiden mukaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?