Piia Koriseva pääsi sairaalasta kotiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Piia Koriseva pääsi sairaalasta kotiin

- Olen niin onnellinen, juontaja-toimittaja Piia Koriseva riemuitsi päästyään eilen kotiin Paimioon rakkaidensa luokse.

Piialla on kuntoutuksessaan tiukat tavoitteet.­

18.7.2008 6:26

Viime viikolla halvaantunut Piia sai parhaan mahdollisen vastaanoton sairaalasta tullessaan, kun hänen kolme poikaansa ottivat äidin vastaan pusuin ja halauksin.

- Äiti! Sä oot kotona! kiljaisi pojista vanhin, kuusivuotias Joonatan, joka oli pihalla leikkimässä, kun oikean kätensä ja jalkansa toimintakyvyn menettänyt Piia palasi yli viikon poissaolon jälkeen puolisonsa Kari Lehdon kyydillä.

Sen jälkeen Piian ensimmäinen päivä kotona olikin yhtä onnenhetkeä Joonatanin, 4-vuotiaan Benjamin ja 2-vuotiaan Kristianin kanssa.

- Nyt ei ole kiire mihinkään. Istun lattialla ja leikin lasten kanssa.

- Poikia kun ovat, niin ovat kovin kiinnostuneita apuvälineistäni, rollaattorista ja pyörätuolista, Piia nauraa tutulla, hersyvällä äänellään.

Viime viikon tiistaina rajun migreenin takia sairaalahoitoon hakeutuneen Piian epäillään saaneen aivoinfarktin, jonka takia hänen oikea kätensä ja jalkansa halvaantuivat. Raajat eivät toimi vielä, mutta Piian tila on kohentunut niin paljon, että hänet uskallettiin lähettää kotiin toipumaan.

Sen verran parannusta on jo tapahtunut, että osa tuntoa on raajoihin palannut, ja oikean käden peukalo liikkuu.

Piialla on kuntoutuksessaan tiukat tavoitteet:

- Olen päättänyt, että kuukauden päästä sitten luovun rollaattorista ja pyörätuolista. Päätin niin, kun kuulin, että lainavälineillä on silloin palautuspäivä sairaalaan.

Lähitavoitteena Piialla on, että kynä pysyisi kädessä viikon päästä.

- Esikoinen menee syksyllä kouluun - opetellaan nyt kirjoittamaan yhdessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?