Iltamenot: Röökimuija Hannele Lauri yskii Tampereella - Viihde - Ilta-Sanomat

Iltamenot: Röökimuija Hannele Lauri yskii Tampereella

Maria! -show'sta tuttu "röökimuija" Hannele Lauri yskii jälleen Tampereella. Hannele yllätti ryhtymällä tummaveriköksi.

Tohvelisankarin rouvassa Hannele Lauri on pahis, joka kärkkyy sukulaisen miljoonaperintöä. - Kaikki seitsemän kuolemansyntiä löytyy, Hannele sanoo.

28.10.2008 20:35

- Ihan huvikseni värjäytin tukan tummaksi. Risto Helin sanoi, että kahden viikon kuluttua sä tulet takaisin ja haluat jotain vaaleaa, Hannele kertoo.

Hannele nähdään Tampereen Teatterissa tohvelisankarin rouvan roolissa. Aikoinaan näytelmä aiheutti skandaalin ja synnytti eduskuntakyselyn.

- Siitä löytyy kaikki seitsemän kuolemansyntiä. Siinä petetään, huorataan, ollaan röyhkeitä, ajatellaan vain itseään, Hannele kertoo.

Heikki Kinnunen lähtee eläkkeelle Hullun kuninkaan lääkärin roolin jälkeen.

- Työt loppuvat vakituisena, mutta jatkan vapaana taiteilijana. Taidan jatkaa Tampereella jollain lailla. Se on ihan siitä kiinni, mikä on kunto ja pelaako järki, Kinnunen pohtii.

- Rennolla kädellä jatketaan. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Kavereita putoilee edestä ja takaa.

Viimeksi lähti Ere Kokkonen, joka vajaa vuosi sitten oli mukana Kinnusen 40-vuotistaiteilijajuhlassa.

- Kavereita lähtee koko ajan. Minkäs teet. Joku lähtee hyvässä kunnossa, joku huonossa, mutta aina lähdetään, Kinnunen pohtii.

Pekka Laiho on hullun kuninkaan adjutantti, joka varjelee kahelin kunkun julkisuuskuvaa.

- Olen kuin Hansan (ent. ravintola Helsingissä) portsari, joka yritti tehdä minusta ja Saarikoskesta hovikelpoisia, Laiho sanoo.

Laiho tekee Tiina Weckströmin kanssa ravintola-show'n Tillikkaan, joka aikoinaan oli Suomen kuuluisimpia kulttuuriravintoloita. Kulttuuripersoonat tungeksivat Tillikan pyöreissä pöydissä, Laiho muiden mukana.

- Se oli hienoa, luovaa aikaa. Koko ajan puhuttiin teatterista. Nykyään ei ole sellaista. Nuoret istuvat omissa oloissaan ja näpyttelevät kännyköitään.

Tillikan pianon päällä oli lappu: "Se soittaa ken osaa". Ja Laiho soitti.

- Tienasin pianonsoitolla kaljat, vaikka soitin huonosti. Olin opetellut teatterikoulussa näyttelemään pianonsoittoa, Laiho muistelee.

Laihon mukaan Tillikassa istuskelu ei häirinnyt töitä.

- Tampereen Teatterissa ei peruttu yhtään esitystä eikä harjoitusta kaljoittelun takia, Laiho kertoo.

Heikki Nousiainen on hullu kuningas ja Heikki Kinnunen hänen lääkärinsä. -Olemme tunteneet 40 vuotta ja olimme samaan aikaan teatterikoulussa. Nyt vasta päästiin yhdessä näyttelemään, tuumivat Heikit.

Pekka Laiho tekee ravintola-show´n kulttuuriravintola Tillikan historiasta. -Se oli hienoa, luovaa aikaa, muistelee Laiho Tillikan vuosiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?