U2:n kiertueen konsertit Milanossa ja Dublinissa - IS arvioi - Viihde - Ilta-Sanomat

IS arvioi U2:n kiertueen konsertit Milanossa ja Dublinissa

IS tarkisti U2:n lavakunnon Milanossa ja Dublinissa tänä kesänä.

Bono jumittui yhteen mikkiin Milanossa ja Dublinissa.

24.9.2009 10:31

Tällä kertaa yhtye esiintyy stadionin keskellä lavalla, joka periaatteessa mahdollistaa esiintymisen tasapuolisesti eri katsomoihin. Siksi yhtye uhoaa jo kiertueen nimessä tarjoavansa 360 asteen esityksen.

Milanossa 7. heinäkuuta tämä tasapuolisuus jäi kuitenkin kokematta. Näyttävä, avaruusalusta tai jättimäistä hyönteistä muistuttava lavarakennelma jakautui selkeästi etu- ja takapuoleen. Jälkimmäiselle Bono ja kumppanit vain piipahtivat näyttäytymässä.

Tämä oli pettymys - eikä niin olisi tarvinnut olla. Esimerkiksi Metallica osoitti äskettäin, että yleisön voi ottaa haltuun eri puolilta katsomoa.

Metallican James Hetfield kiersi laulamassa kuuteen eri mikrofoniin, Bono jumittui yhteen.

Dublinin konserteissa viime viikonvaihteessa U2:n lava seisoi perinteisesti stadionin toisessa päässä. Ilmeisesti lava sijoitetaan eri tavalla eri esiintymispaikkoihin.Kun rajallisen maiseman hyväksyi, saattoi nauttia konsertista.

U2 on säilyttänyt musiikillisen kunnianhimonsa. Sillä on 30-vuotinen ura, mutta edelleen se luottaa luomiskykyynsä ja sijoittaa ohjelmistoon rohkeasti uusia kappaleita.

Keväisen No Line On The Horizon -albumin biisejä kuultiin Milanossa peräti seitsemän, Dublinissa kuusi. Ratkaisu toimi.

Silti klassikot olivat eniten fanien mieleen. Esimerkiksi I Still Haven't Found What I'm Looking For kajahti Italiassa sellaisena yhteislauluna, että Bonokin näytti herkistyvän.

U2 ei ole unohtanut myöskään poliittisuuttaan. Milanossa Bono totesi kuitenkin alkuspiikissään, ettei bändi pysty poistamaan työttömyyttä, mutta pyrkii tarjoamaan ikimuistoisen illan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?