Näin Janice Dickinson sekoili Suomessa

Julkaistu:

Maailman ensimmäiseksi huippumalliksi kutsutun Janice Dickinsonin taannoinen Suomen-vierailu sujui katastrofaalisesti.

Hollywood-tähti pistäytyi maassamme marraskuussa kuvaamassa Suomen Huippumalli haussa -ohjelmaa. Maanantai-iltana Nelosella nähtävä jakso ei kaunistele vierailua: Dickinson haukkuu nuoria suomalaisia mallikokelaita, juo viinilasit tyhjäksi yhdellä kulauksella ja teloo lääkepöhnässä itsensä sairaalakuntoon.

Onnettomuus sattuu, kun alkoholia ja vitamiinipillereiksi luulemiaan unilääkkeitä sekoittanut 178-senttinen Hollywood-tähti kompuroi jyrkissä portaissa rajusti.

- En tunne jalkojani! Tehkää jotain, tyhmät mallit, kutsukaa hemmetin ambulanssi, maassa makaava itkuinen nainen huutaa tv:ssä nähtävässä jaksossa.

Kulissien takainen meno oli ruudussa nähtyä vielä karumpaa. Nelosen kotimaisten ohjelmien päällikkö Mikko Silvennoinen niputtaa Janicen loukkaantumisyön yhdeksi elämänsä kauheimmista.

- Kuulin puhelimeen, kuinka Janice karjui ja mölisi, joten ajattelin, ettei hänellä ole ainakaan hengenhätää. Kun Janice oli sairaalassa yön yli, pelkäsin tietysti hänen tilansa puolesta, mutta myös mahdollisia lakijuttuja. Näin jo silmissäni otsikot: "Suomi tappoi Janicen".

Silvennoinen kuitenkin kehuu Janicea superammattilaiseksi, joka kokosi itsensä ja hoiti seuraavan päivän lehdistötilaisuuden naama pokerilla tapahtuneesta huolimatta. Hän pyysi käytöstään anteeksi myös mallikokelailta ja selitti ottaneensa vahingossa samppanjan kanssa unilääkkeitä.

- Koska Janice oli vieraana Suomessa, hänellä oli tiettyjä supertähden etuoikeuksia.Jos Janice esimerkiksi joi teetä ja kehui tuotemerkkejä ääneen, hänellä oli mielestään oikeus laittaa kaikki teepussit käsilaukkuunsa. Samalla tavoin kävi vaatteidenkin kanssa. Koska hän mainosti niitä ääneen, hän ajatteli omistavansa ne.

- Janice suitsutti kaikille rakastavansa hotelli Kämpiä. Ilmaisilla mainoslauseillaan hän kuvitteli voivansa viedä osan hotellin kalusteista, tyynyliinoista ja orkidea-asetelmista mukanaan Amerikkaan.

Nelonen ehti puuttua asiaan ennen kuin olisi saanut jättilaskun maksettavaksi Janicen mukaansa pakkaamista tavaroista.

- Se, mikä Amerikassa käsitetään itsestäänselvyydeksi, on kyllä Suomessa lähellä kleptomaniaa, Silvennoinen lohkaisee.

Tähtivieraalle oli varattu museovierailuja ja matka Porvooseen, koska hän sanoi haluavansa tutustua Suomeen.

Onnettomuuden jälkeen Janice lukkiutui hotellihuoneeseensa eikä käynyt kuvauksia lukuun ottamatta kuin vierailemassa ohjelman stylistin Tommy Kilposen luona.

Toista kertaa Silvennoinen ei haluaisi kestitä Janicea Suomessa.

- Janice on pelottava ihminen, joka on täynnä liikaa energiaa. Ei edes mikään diiva, vaan lapsellinen.