Sellisti kuoli - Regina Spektor esiintyi Ruisrockissa itkien

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäläis-amerikkalainen laulaja ja pianisti Regina Spektor ei pystynyt pidättelemään kyyneleitään Ruisrockin lavalla Turussa. Hän suri sellistiään Daniel Chota, joka kuoli Sveitsissä tiettävästi viime keskiviikkona.

Spektor esiintyi festivaalilla sunnuntai-iltana.

- Regina esiintyi ihan itkuisena. Hän oli meikitön ja mustassa mekossa, kertoo paikalla ollut katsoja.

Hänen mukaansa yhtye oli voipuneen oloinen, ja svengi puuttui.

- Se on ymmärrettävää.

Toinen katsoja kommentoi näkemäänsä näin:

- Tuntui pahalta hänen puolestaan, kun näki, että hänellä oli paha olla.

Spektor kertoi yleisölle, että suru johtuu kuolemantapauksesta. Hän kertoi soittavansa sovitut keikat Chon muistolle.

Spektor on ollut vaitonainen asiasta. Uutinen kuolemasta ei ollut tavoittanut edes levy-yhtiötä, ennen kuin Ilta-Sanomat tiedusteli asiaa yhtiön tiedottajalta sunnuntai-iltana. Laulaja oli kaikille yllätyksenä perunut kaikki haastattelut Suomessa.

Spektor oli viikon alussa yhtyeineen esiintymässä Sveitsissä Montreux Jazz -festivaalilla. Sveitsiläisten lähteiden mukaan Cho oli ollut uimassa Geneve-järvessä ja hukkunut siihen tapaturmaisesti. Yksityiskohtia ei ole vahvistettu virallisesti.

Cho oli hyvin tunnettu sellisti, joka on aiemmin esiintynyt muun muassa Coldplayn ja Katy Perryn kanssa.

Spektor purki suruaan Facebookissa.

- Eilen Montreuxissa, Sveitsissä meidän kaunis, lahjakas ja suloinen ystävämme ja sellistimme Dan Cho kuoli... minulla ei ole sanoja... rakastan sinua Dan ikuisesti, Spektor kirjoitti Facebook-fanisivulleen keskiviikkona.

Regina Spektor syntyi Moskovassa vuonna 1980. Hän oli yhdeksänvuotias muuttaessaan muusikkovanhempiensa kanssa New Yorkiin. Spektorin ensimmäinen levy-yhtiön tuottama levy Soviet Kitsch ilmestyi vuonna 2004.