Janne Kataja barrikadeille: Perusti tukiryhmän kotinsa menettäneelle solttupojalle!

Julkaistu:

Suosikkijuontaja Janne Kataja ei jäänyt pyörittelemään peukaloitaan, kun hän tyrmistyi lukiessaan uutista sotilaspojasta, jonka koti oli tyhjennetty tämän ollessa armeijassa.

Janne perusti Parolassa palvelevalle Tom Lamminsivulle, 20, tukiryhmän Facebookiin. Vuorokaudessa ryhmään on liittynyt ljo yli 11 500 henkilöä ja luku kasvaa koko ajan vinhaa vauhtia, joten kansalaiset ovat heränneet asialle.

- Tapahtunut on täysin käsittämätöntä, jos kaikki tosiasiat ovat kuten lehdissä on kerrottu. Ja uskon asian olevan niin. En tunne Tom Lamminsivua, mutta järkytyin, kuinka tällaistä voi tapahtua kenellekään! Tuo oli niin härskiä toimintaa, että siihen oli aivan pakko tarttua, Janne perustelee.

- On täysin kohtuutonta, että sadan euron vuokrarästin takia ihmisen koko omaisuus viedään kaatopaikalle. Onhan heillä takuuvuokra, miksei summaa otettu siitä? Koska armeija on maksanut vuokran, ei ole myöskään mitään tietoa siitä, mistä satasen vajaus edes johtuu, Janne oudoksuu.

- Vuokranantaja eikä isännöitsijä eivät kumpikaan ole tulleet rehdisti esiin kertomaan omaa kantaansa asiaan, joten herää kysymys, onko tässä tehty jotain vilunkipeliä Lamminsivun kustannuksella? Janne kysyy.

Hän muistuttaa, että Facebookilla on oma merkityksensä viihdyttäjänä, mutta sillä on myös paljon mahdollisuuksia hyötykäytössä.

- Facebook on älyttömän hyvä kansalaisfoorumi, vaikka sitä käytetäänkin siihen aivan liian vähän. Mielenosoituksetkaan eivät tavoita yhtä paljon kansalaisia kuin Facebook.

Janne haluaisi käyttää tunnettavuuttaan viihteen tekemisen lisäksi yhä enemmän myös entistä merkittävämmällä tavalla.

- Olen tehnyt pilotin ohjelmaan Katajainen kansa, jonka vetäjänä auttaisin kansalaisia saamaan ratkaisuja erilaisiin heidän elämänsä ongelmiin. Ohjelmalla ei ole vielä tuotantopäätöstä, mutta toivon sen pääsevän tuotantoon, koska olen huomannut kiertäessäni keikoilla maata, että tarvetta epäkohtien hoitamiseen olisi.

Janne on havainnut, että julkisen tahon apu ja kiinnostus saa monta kertaa vauhtia sellaistenkin asioiden hoitoon, jotka ovat siihen asti junnanneet paikoillaan.

- Saimme pilottiohjelmassa hoidettua monta asiaa, joita oli vuosikausia yritetty ratkaista. Jos se on julkisuuden hyväksikäyttöä, niin olkoon niin, koska mihin muuhun julkisuutta pitäisikään käyttää enemmän kuin kansalaisten auttamiseen ja hyvien asioiden tekemiseen? Janne kysyy.