Jackson-levyt tykittävät Billboardin top-kympin täyteen? - Viihde - Ilta-Sanomat

Jackson-levyt tykittävät Billboardin top-kympin täyteen?

Ihmiset hamstraavat Michael Jacksonin levyjä.

Julkaistu: 30.6.2009 10:39

Michael Jackson jyrää Billboardin listoilla. Kokoelma-albumit Number Ones, The Essential Michael Jackson ja myyntihitti Thriller myivät arvion mukaan viime viikon lopulla jokainen 100 000 kappaletta.

Vertailun vuoksi Jacksonin koko tuotanto myi kesäkuun 21. päättyneellä viikolla yhteensä 10 000 kappaletta.

Number Onesin, The Essential Michael Jacksonin ja Thrillerin uskotaan päätyvän Billboardin Top Pop Catalog -listan top-kolmoseen. Top-kymppiin uskotaan mahtuvan jopa kuudesta yhdeksään Jackson-albumia.

Raketin lailla listoille nousivat myös Off the Wall, Bad, Dangerous ja The Ultimate Collection sekä pari Jackson 5:n kokoelmapakettia.

Aiemmin top-kymppiin on yltänyt yhdeltä artistilta viisi teosta. Ennätyksen jakavat AC/DC ja The Beatles. Billboardin mukaan on jopa mahdollista, että Jackson tykittää koko top-kympin täyteen, kun mukaan lasketaan hänen tuotantonsa veljessarjan Jackson 5:n ajoilta.

Billboardin listoja hallinnoivan NielsenSoundScanin viralliset luvut saadaan huomenna keskiviikkona.

Popin kuninkaan kuolema on räjäyttänyt fanituotteiden myynnin huikeaan kasvuun. Hollywoodissa ja muissa Yhdysvaltojen kaupungeissa katukauppiailta kysytään eniten t-paitoja ja muistokuvia. iTunes -nettimusiikkikaupassa seitsemän kymmenestä myydyimmästä kappaleesta on Michael Jacksonin tuotantoa.

- Michael Jacksonilla tehdään rahaa vielä seuraavat kymmenen vuotta - tämä on kapitalismia -toteaa Jackson-fani Rich Monreal.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?