Sofia Ruusila voitti Miss Helsinki 2010 -kisan - katso video - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Helsinki -kisa ratkesi, nähtiinkö tuomaripeliä?

Sofia Ruusila kruunattiin keskiviikkoiltana uudeksi Miss Helsingiksi. Vaikka 20-vuotias Sofia oli kilpailun ennakkosuosikki, vuodatti hän kruunauksen yhteydessä muutaman ilon kyynelen.

Miss Helsinki 2010 -kisan ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Marita Alatalo (vas.) , voiton vei odotetusti Sofia Ruusila (kesk.) ja toiseksi perintöprinsessaksi valittiin Aissa Yusuf (oik.).­

1.4.2010 7:13 | Päivitetty 1.4.2010 7:31

- Voittoa lähdin hakemaan, mutta pari päivää sitten uskoni alkoi hiipua. Aloin miettiä, että onko minut kulutettu jo loppuun, Sofia kertoi heti kruunauksen jälkeen.

Sofian kommentti viittaa alkuviikkoon, jolloin Miss Helsinki -finaalin kesken jättänyt Jekaterina Sahiti vihjasi, että kilpailun kulisseissa olisi jo etukäteen päätetty, että Sofia tulee voittamaan. Elämänsä ensimmäisiin kauneuskilpailuihin osallistuneelle Sofialle kohu oli kova paikka, vaikka ulospäin hän ei järkytystään näyttänytkään.

- Kotona neljän seinän sisällä kävin kyllä kierroksilla. Yritin kuitenkin ajatella, että en voi vaikuttaa asiaan, enkä voi muuta kuin yrittää tehdä parhaani. Luotin myös siihen, että tuomarit ovat ammattilaisia, eivätkä mieti tuollaisia huhuja. Tänään kaikki menikin sitten nappiin, Sofia iloitsee.

Sopupelikohun takia IS:n missitoimittaja kutsuttiin Miss Helsinki -finaalin tuomaristoon, ja hänet valittiin siellä vastuulliseen rooliin laskemaan tuomareiden antamat pisteet. Mitään vilppiin viittaavaakaan ei finaalin aikana näkynyt, vaan kilpailu oli rehti, ja kaikki tytöt olivat samalla viivalla.

Voitosta tuli lopulta kahden missin taistelu, sillä Sofia Ruusila keräsi 12-henkiseltä tuomaristolta 19 pistettä. Toiseksi sijoittunut Marita Alatalo jäi vain kahden pisteen päähän.

- Arvasin, että Marita tulee olemaan paha vastus ja olin varma, että hän tulee olemaan vähintään kärkikolmikossa, Sofia myöntää.

Sofia alkaa voittonsa myötä valmistautua toukokuussa Los Angelesissa odottaviin muotikuvauksiin. Niukasti toiseksi jäänyt Marita ei harmitellut hopeasijaansa, vaan mietti mahdollista osallistumista Miss Suomi -kilpailuun.

- Tästä kisasta jäi tosi hyvät fiilikset, Marita kuvaili elämänsä ensimmäistä kauneuskilpailua.

Tämän vuoden Miss Helsinki -finaalin erikoisuus oli talent-osuus, jossa tytöt joutuivat esittämään erityisosaamistaan monisatapäiselle Tiger-yökerhon yleisölle. Kykykierros jännitti monia etukäteen ja sen pelättii herättävän lähinnä myötähäpeää.

Finalistit kuitenkin näyttivät epäiljöille ja järjestivät kovatasoisen show'n. Erityisesti kilpatanssiparinsa kanssa esiintynyt Marita Alatalo ja yksin tanssinut Cecilia Nuevo saivat yleisön huutamaan villisti. Kävikin ilmi, että molemmilla misseillä on pitkä tanssitausta, Marita Alatalolla jopa mitaleita SM- ja EM-tasoilta.

- Talent-kierros toimi niin hyvin, että uskon sen pysyn kisassa jatkossakin, kilpailun järjestänyt Martina Aitolehti-Eerikäinen myhäili voittajan kruunaamisen jälkeen.

- Nyt on ihan sikahyvä olo, Martina huokasi ja tyytyväinen aviomies Esko Eerikäinen nyökkäili vieressä.

- Onnistuimme järjestämään hyvän show'n. Oli hienoa huomata, että yleisökin löysi paikalle, Esko kiitteli.

Tuore Miss Helsinki Sofia Ruusila valittiin myös yleisön suosikiksi.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?