Armi Aavikko täyttäisi 50 vuotta - Viihde - Ilta-Sanomat

Armi Aavikko täyttäisi 50 vuotta

Suomen kansan rakastama laulaja ja missi täyttäisi 1. syyskuuta 50 vuotta, jos elämä olisi mennyt toisin.

1.9.2008 8:00

Etenkin yhteistyöstään Dannyn kanssa muistettu laulaja kuoli kotonaan tammikuussa 2002 hoitamatta jääneeseen keuhkokuumeeseen.

Vaalea ja hymyileväinen helsinkiläistyttö valittiin Miss Suomeksi 1977. Hän sijoittui toiseksi Miss Skandinavia -kilpailussa.

Elämä muuttui, kun hän missivuotensa aikana tapasi Dannyn, ja kaksikko alkoi laulaa yhdessä.

Armi ja Danny rakastuivat ja alkoivat seurustella. Seurustelu täytyi salata, sillä Danny oli naimisissa Liisa Seppälän kanssa. Armin ja Dannyn kappaleesta Tahdon olla sulle hellä tuli jättihitti.

Armi julkaisi ensimmäisen soololevynsä 1981. Hän keikkaili Dannyn kanssa säännöllisesti. Työskentely yhdessä mahdollisti myös seurustelusuhteen pitämisen salassa. Armi toivoi voivansa mennä naimisiin Dannyn kanssa, mutta Danny teki selväksi, ettei tulisi ottamaan eroa ainakaan ennen kuin hänen ja Liisan lapset ovat aikuisia.

Näin ei käynyt, ja Armin ja Dannyn 15 vuotta kestänyt salainen seurustelu päättyi vuonna 1992. Danny ja Armi keikkailivat yhdessä vuoteen 1995 asti.

Armi otti vuoden 1992 eron raskaasti. Samana vuonna hänen siskonsa Arja kuoli ja Armi joutui turvautumaan psyykelääkkeisiin ja myöhemmin hoitamaan masennustaan mielisairaalassa. Kun myöhemmin kuvaan astui myös alkoholi, alkoi Armin syöksykierre. Danny yritti auttaa Armia ja maksoi tämän luksushoitoja katkoklinikalla ja käyntejä psykiatreilla.

Armi yritti saada otetta elämästä. Hän kävi tietokone- ja kukkiensidontakursseja, muttei saanut elämäänsä järjestykseen. Viimeisinä vuosinaan uskonnosta tuli yhä tärkeämpää Armille.

Armin elämä näytti kääntyvän hyvään suuntaan, kun hän kihlautuiEsko Kuuselan kanssa vuonna 2000. Häitä piti juhlia tammikuussa 2001. Ne kuitenkin peruuntuivat.

Miss Suomi Armi Aavikko helmikuussa 1977­

Armi ja lehmipojat­

Armi Aavikko siirtämässä kruunua vuonna 1978­

Armi on haudattu Malmin hautausmaalle­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?