IS kysely: Hopeinen kuu loisti yli muiden - Viihde - Ilta-Sanomat

IS kysely: Hopeinen kuu loisti yli muiden

Monen iskelmämusiikin klassikon isä Olavi Virta herättää yhä tunteita. PS kisa miehen parhaasta kappaleesta keräsi kiihkeitä mielipiteitä suosikkisävelmien puolesta. Voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä; Hopeinen kuu oli ehdoton ykkönen kolmasosalla kaikista äänistä.

IS:n lukijoiden mukaan laulajalegenda Olavi Virran paras kappale on Hopeinen kuu.

4.4.2009 7:05 | Päivitetty 4.4.2009 6:40

Aivan ihana, romanttinen, tunnelmallinen ja upeasti laulettu, nimimerkki Tunteiden palo huomauttaa.

Tässä Olan ääni soi parhaimmillaan! Ihan sydän menee sykkyrälle! Pulmu kirjoittaa.

Kyseinen tango kertoo mielestäni kuvaannollisesti myös Virran elämäntarinan ja suuren merkityksen suomalaiselle kevyelle musiikille: Ei tulla koskaan voisi kai, tällaista iltaa... Tangontaikaa hehkuttaa.

Voittaja oli selvä, mutta sen jälkeen mielipiteet hajosivat monen kappaleen välillä. Siksi toisen ja kolmannen kappaleen ääniprosentit eivät olleet enää kovin suuria.

Toiseksi kisassa tuli Punatukkaiselle tytölleni, joka sai noin kuusi prosenttia äänistä.

Olan oma juttu, ajatuksella rakennettu tunnetta pullollaan, kuvastaa mestarin sisintä ajattelua... nimimerkki Vanha muusikko pohtii.

Tässä mukana pala itse maestroa! Juljus sanoo.

Kolmanneksi äänestettiin Poika varjoisalta kujalta, joka sai vajaat 6 prosenttia äänistä.

Poika varjoiselta kujalta poikkeaa ratkaisevasti edukseen koskettavan ja erilaisen sanoituksensa takia, viisikymppinen espoolainen miettii.

Tuntuu, että Olavin ei tarvitse tehdä itse mitään laulunsa eteen. Ääni pulppuaa kuin virran juoksu... niin vaivattoman kevyesti, Ruisrääkkä toteaa.

Äänestyksessä listan ulkopuolelta sai merkittävän määrän ääniä Yö kerran unhoa annoit -kappale, joka keräsi saman verran kannatusta kuin Siks oon mä suruinen eli noin prosentin äänistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?