Juutalaismuseo kutsui Mel Gibsonin vierailulle - Viihde - Ilta-Sanomat

Juutalaismuseo kutsui Mel Gibsonin vierailulle

New Yorkin Manhattanilla sijaitseva juutalaismuseo, The Museum of Jewish Heritage, on kutsunut näyttelijä Mel Gibsonin vierailulle.

6.8.2006 14:17

Museojohtaja David Marwell kertoo seuranneensa kiinnostuneena Gibsonin edesottamuksia rattijuopumuksen ja juutalaisia herjaavien kommenttien tiimoilta.

Näyttelijä jäi kiinni viikolla alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisesta, minkä yhteydessä hän sanoi juutalaisten olevan vastuussa kaikista maailman sodista.

Gibson on pyytänyt toimintaansa ja sanojaan anteeksi kahteen otteeseen. Viimeisimmän anteeksipyynnön hän osoitti juutalaisyhteisölle.

- Otan hyvin vakavasti juutalaisille julkisesti esittämäsi anteeksipyynnön ja kutsunkin sinut vierailemaan museossamme, Marwell kirjoittaa julkisuuteen annetussa kirjeessään.

- Toivomme, että harkitset tarjoustamme hyvillä mielin ja että näet tässä tilaisuuden syventää ymmärrystäsi juutalaisia kohtaan, hän jatkaa.

Toheloinut näyttelijä on saanyt myös kuuluisia tukijoita. Näyttelijä Jodie Foster kertoi Los Angeles Times -lehdelle, ettei Gibson ole missään mielessä juutalaisvastainen.

Fosterin mukaan tämä on aina taistellut alkoholismia vastaan.

- Mel on rehellinen ja lojaali sekä ystävällinen ihminen. Alkoholismi on ollut kuitenkin hänelle ja hänen perheellinen riesa, jota vastaan he ovat taistelleet aina, Foster kertoo. (IS-BBC-MSN)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?