Idols-finalistit Koop ja Saana: Isää on ikävä - Viihde - Ilta-Sanomat

Idols-finalistit Koop ja Saana: Isää on ikävä

Idols-finalistit Koop Arponen ja Saana Liikanen viettävät sunnuntaina erilaista isänpäivää. Kumpikin laulajalupauksista on menettänyt toisen vanhemmistaan.

Idols-finalistit Koop Arponen ja Saana Liikanen ovat molemmat menettäneet toisen vanhemmistaan.

8.11.2008 7:05 | Päivitetty 8.11.2008 10:49

Koopin kohdalle menetys osui kesällä. Isä oli lähtenyt pyöräilemään kotikulmillaan Lontoossa tyttärensä kanssa. Kesken reissun hän sai sairauskohtauksen, eikä mitään ollut tehtävissä. Surun yli on ollut vaikea päästä. Isä oli Koopille kuin paras ystävä, joka tuki häntä kaikessa.

- Isä oli esikuvani. Hän oli todella kannustava ja aina mukana. Vaikka hän ei itse tykännyt jostakin jutusta, hän tuki loppuun asti, Koop muistelee.

Poikaansa isä opasti katsomaan aina silmiin ja puristamaan lujasti kätellessä. Saanalle muisto isästä on niinikään edelleen vahva, vaikka nyt takana on 10 vuotta ilman isää.

- En ollut lapsena hirmu laiha tyttö, ja sain kuulla siitä paljon. Minua haukuttiin koulussa pullukaksi, ja olinhan minä pyöreä, Saana kertoo.

- Isä hyväksyi minut sellaisena kuin olin. Kun isä kuoli, tuon roolin otti isosiskoni. Hän valoi minuun aina uskoa, että olen hyvä siinä, mitä teen.

- Kun isäni kuoli, laihduin tosi paljon. Minusta tuli ihan rimppakinttu. Olin ihan täydellinen vastakohta sille aiemmalle pulskalle tytölle.

Saanalla on edelleen ongelmia itsetunnon kanssa.

- En usko, että saan koskaan täydellistä itsetuntoa. Ja isän kuoleman jälkeen minun on ollut vaikea oppia luottamaan siihen, että mitään hyvää tapahtuisi enää ikinä.

Lue Saanan ja Koopin koskettava haastattelu kokonaisuudessaan viikonlopun Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?