Pudonnut silikonimissi: Silikoneille oli Finnartistin hyväksyntä

Julkaistu: , Päivitetty:

IS kertoi maanantaina kahdesta missistä, jotka kokivat tulleensa pudotetuksi finaalista vain siitä syystä, että heillä oli silikonit.

Semifinaalissa puuhanaisena häärännyt Noora Hautakangas kertoi, että kilpailijoiden silikoneista oli kyselty Eino Makusen vaatimuksesta. Hän myös muistutti, että Finnartist on perinteisesti vastustanut silikoneja Miss Suomi -kilpailussa.

Nyt selkkaukseen on tullut yllättävä käänne. Toinen silikonimisseistä paljastaa, että hän sai Finnartistin suunnalta rohkaisua osallistua kilpailuun silikoneistaan huolimatta.

- Mallitoimistoni johtaja oli kysynyt asiaa Finnartistin edustajalta, joka käsittääkseni oli Pette Himberg. Himberg oli sanonut, että Finnartist ei tule koskaan ilmoittamaan julkisesti sallivansa silikonit, mutta voivat antaa asialle hiljaisen hyväksynnän, toinen silikonimisseistä kertoi.

Tuon keskustelun jälkeen mallitoimistojohtaja uskalsi suositella rintojaan suurentaneelle missille osallistumista Miss Suomi -kilpailuun.

- Koska kilpailun säännöissä ei ollut mainintaa silikoneista ja Finnartistin taholtakin puhuttiin hiljaisesta hyväksynnästä, ajattelin kilpailuun osallistumisen olevan hyväksyttävää, jatkosta pudotettu missi harmittelee.

IS tavoitti Pette Himbergin, joka kiistää vihjanneensa silikonien hiljaisesta hyväksynnästä Miss Suomi -kilpailussa.

- En missään tapauksessa ole sanonut linjamme muuttuneen. Olemme korkeintaan puhuneet hypoteettisesti tulevaisuudesta ja tulevaisuuden linjavedoista. Jos joku on se perusteella tulkinnut, että silikonit olisivat nyt sallittuja, on kyse karkeasta väärinkäsityksestä.