Tarja Turunen kuulostaa aika ajoin Kate Bushilta - Viihde - Ilta-Sanomat

Tarja Turunen kuulostaa aika ajoin Kate Bushilta

Kolme vuotta sitten Tarja Turusella oli helpommat oltavat kuin nyt.

1.9.2010 15:44

Soolodebyytti My Winter Stormissa kiinnosti automaattisesti, että mitä se Turunen oikein saa aikaan omillaan. Kakkoslevyn What Lies Beneath on oltava kiinnostava muutenkin kuin Nightwishin ex-solistin soolona.

- Totta. Tämä on take it or leave it -tilanne, Turunen kiteyttää.

- Ja onhan tämä debyyttiin verrattuna suorempi, linjakkaampi ja selkeämpi kokonaisuus, artisti myhäilee.

Niin on. My Winter Storm oli joka suuntaan revetessään hajanaisuuteen syyllistyvä kokonaisuus.

- Tulos oli mikä oli. Olin tyytyväinen levyn biiseihin, mutta en tuotantoon. Levy-yhtiö kai halusi pitää hihnat käsissään ja hommasi minulle tuottajan.

- Mutta kun on hirveän vaikea löytää tuottaja, joka hallitsee niin metallin, klassisen kuin elokuvamusiikinkin. Ja se sitten kuului levyltäkin, ennen varsinaista debyyttiään joululaulualbumilla soolouraansa valmistellut Turunen harmittelee. Ei ainakaan helikopterilla Vahingosta viisastuneena Turunen otti tällä kertaa itse johtotehtävät haltuunsa, "piti palikat koossa". Tarja, kuten artistin nimeksi levykanteen lyhyesti ja ytimekkäästi on painettu, siis sävelsi, sanoitti ja tuotti.

- Rohkea hyppy tuntemattomaan, mutta se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Muusikot ovat vanhoja tuttuja, levyn tekeminen oli suorastaan sairaan hauskaa yhteistyötä, Turunen kehuu.

Turusen mainitsemien linjakkuuden ja selkeyden lisäksi What Lies Beneath soi myös edeltäjäänsä raskaammin.

- Kyllä, mutta onhan levyllä myös kaunis puolensa. Etsin aina musiikista kauneutta, metallimusiikistakin pyrin löytämään nimenomaan kauneuden, Turunen painottaa.

Sopraano Turunen tarjoilee uutukaisellaan myös pari yllätystä. Esimerkiksi kuulostamalla hetkittäin Kate Bushilta.

- Tarkoitat varmaankin kappaletta In For A Kill. Se on muuten James Bond -leffojen inspiroima sävellys. Voi kuun pääsisi Lontooseen tekemään siitä videon. Olisin siinä agentti nolla-nolla-kymmenen, vaikka en toki itse ajelisikaan pitkin Lontoon katuja. En ainakaan helikopterilla, Turunen naureskelee.

- Mutta kyllä, onhan minulla kaikki Kate Bushin levyt hyllyssä. Tori Amosia ihailen myös paljon. Ja tämä uudempi tulokas Regina Spektor, sehän on ihan hullu! Diggaan sitä mielettömän paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?