Kimi Räikkönen on maailman toiseksi suurituloisin nuori julkkis

Julkaistu: , Päivitetty:

Formulakuski Kimi Räikkönen sijoittui toiseksi, kun talouslehti Forbes laittoi nuoret julkkikset järjestykseen tulojen perusteella.

Lehden listauksessa keskityttiin alle 30-vuotiaisiin julkkiksiin. Räikkönen, 29, tienasi lehden arvion mukaan kesäkuun 2008 ja kesäkuun 2009 välillä 45 miljoonaa dollaria (32 miljoonaa euroa).

Vaikka Räikkönen ei onnistunut nousemaan maailmanmestariksi, on hän F1-ratojen parhaiten palkattu kuljettaja. Ferrari ilmoitti syyskuussa jatkavansa Räikkösen sopimusta ainakin kauden 2010 ajan.

Beyonce Knowles voitti Kimi Räikkösen

Vertailun voitti laulaja Beyonce Knowles, 27, joka arvioiden mukaan tienasi vuodessa 87 miljoonaa dollaria (62 miljoonaa euroa).

Knowles ansaitsi rahaa julkaisemalla tuplalevyn, näyttelemällä kahdessa elokuvassa ja tekemällä pitkän kiertueen. Lisäksi hän esiintyi Oscar-gaalassa ja presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa. Knowles on myös esiintynyt useiden tuotteiden mannekiinina.

Urheilijat, näyttelijät ja laulajat valloittivat kärkipään Forbesin nuorten julkkisten tulolistalla. Kolmanneksi tuli NBA-koripalloilija LeBron James, 24, jonka tulot olivat 40 miljoonaa dollaria (29 miljoonaa euroa).

Suomeen ensi viikolla saapuva laulaja Britney Spears, 27, tuli neljänneksi 35 miljoonan dollarin tuloilla (25 miljoonaa euroa). Viides oli tennistähti Roger Federer, 27, joka ansaitsi 33 miljoonaa dollaria (24 miljoonaa euroa).

Kimi sijoittaa asuntoihin, autoihin ja veneisiin

Räikkönen menestyi myös Forbes-lehden kesäkuisessa vertailussa, jossa pistettiin järjestykseen urheilijoita.

Räikkönen oli vertailun toinen golffari Tiger Woodsin jälkeen. Woods tienasi peräti 110 miljoonaa dollaria (79 miljoonaa euroa).

IS kertoi huhtikuussa, että Räikkönen on tienannut formulauransa aikana 130 miljoonaa euroa. Hän on sijoittanut yli 80 miljoonaa euroa asuntoihin, autoihin ja veneisiin.