Nämä Ruisrock-keikat eivät unohdu: Kurt Cobain ihmetteli lavan viereen ilmestynyttä Silja Linea

Tämän vuoden Ruisrockin viimeinen päivä on menossa. IS kysyi 39 kertaa järjestetyn festivaalin promoottori Juhani Merimaalta, mitkä ovat olleet kautta aikain parhaat Ruisrock-keikat.

Juhani Merimaa Ruisrockissa sunnuntaina.

5.7.2009 15:52 | Päivitetty 5.7.2009 15:55

- Kyllä se kovin on varmaan Nirvanan ainoaksi jäänyt Suomen keikka, Merimaa miettii.

- Toki U2:n keikkakin oli kova juttu 80-luvulla, mutta silloin se oli vasta nouseva bändi.

- Ei tämän vuoden Slipknotkaan ihan huonoimmasta päästä ole. Ja sunnuntaina esiintyvä Faith No More on nyt suositumpi kuin viimeksi Ruisrockissa ollessaan.

Ruissalon Rantalavan erikoisuus on aivan lavan vieressä kulkeva laivaväylä. Yhtäkkiä viereen ilmestyvä Silja Linen tai Viking Linen autolautta on yllättänyt monet yhtyeet. Esimerkiksi Aerosmith-yhtye säikähti aikanaan valtavaa laivaa niin paljon, että lopetti soittamisen kesken kappaleen.

- Taisi Kurt Cobainkin ihmetellä, että onko lautta todellinen vai hänen oman mielikuvituksensa tuotetta, Merimaa nauraa.

Ensi vuonna Ruisrock-viettää 40-vuotisjuhliaan. Onko silloin luvassa poikkeuksellisen kova ohjelmisto?

- Katsotaan. Jotain neuvotteluja on jo käyty.

Viikonloppuna festaritelevisiossa pohdittiin mahdollisuutta saada Rammstein ensi vuoden pääesiintyjäksi. Yhtyeeltä tulee sopivasti uusi levykin ulos, joten bändi on ensi kesänä varmasti tien päällä.

Rammstein oli viimeksi Ruisrockissa ollessaan jättimenestys. Merimaa ei kuitenkaan vahvista sitä, onko bändin saaminen uudelleen Turkuun hänen toivelistallaan.

- Rammstein on festivaalin kannalta erittäin haastava bändi, sillä jos he saapuvat raskaimman kalustonsa kanssa, ei sillä lavalla voi esiintyä mikään muu yhtye sinä päivänä, Merimaa arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?