Lehti: Juontaja Sanna Kiiski oli kuolla bulimiaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Lehti: Juontaja Sanna Kiiski oli kuolla bulimiaan

Huomenta Suomen -juontajana tunnettu Sanna Kiiski on sairastanut bulimiaa 14-vuotiaasta asti, kertoo tuorein Seura-lehti. Kiiski ei tiedä tarkalleen, mikä laukaisi vakavan ahmimishäiriön.

Sanna Kiiski sairastui vakavaan ahmimishäiriöön teini-ikäisenä.­

23.10.2008 10:22

- Vanhemmillani ei ole sairastumisen kanssa mitään tekemistä. Olin kympin oppilas, kova lukemaan ja etsimään tietoa. En minä omassa päässäni keksinyt sitä, miten painon saa tippumaan.

- Luin jonkun ulkomaalaisen henkilön haastattelun, jossa hän kertoi, mitkä ruoat ovat parhaita syödä ja helpoimpia oksentaa. Tajusin, että oksentamalla saisin painon tippumaan nopeasti. Ajattelin, että näytän laihana paremmalta ja että jos olet laiha ja kaunis, olet myös menestynyt ja onnellinen, Kiiski tunnustaa lehdelle.

Kiiski salasi sairautensa ystäviltään ja vanhemmiltaan kuukausia ennen kuin jäi kiinni. Kun asia tuli ilmi, tytön oksentelua vahdittiin kotona ja hän joutui käymään koulupsykologilla viikoittain.

Bulimia saatiin taltutettua muutamaksi vuodeksi. Sitten sairaus alkoi pahentua. Parikymppisenä Kiiski käytti laihduttamiseen laksatiiveja ja yritti lopulta lääkkeillä itsemurhaa.

- Olin maanisdepressiivinen luonne, ja bulimikon maailma on mustavalkoinen. Kaikki tuntui siihen aikaan synkältä, vaikka kaikki oli vielä edessä. Jos nyt katson sitä tyttöä, niin sääliksi käy.

Itsemurhayrityksen jälkeen Kiiski alkoi käydä terapiassa. Lääkäreiden rekisterissä oleva merkintä itsemurhayrityksestä seuraa häntä edelleen jokaiselle lääkärikäynnille.

- Aluksi se hävetti minua, mutta voisihan olla, ettei mitään sairaskertomusta enää olisi olemassa - olisin kuollut. Ja häpeäänhän ei kuole.

Tätä nykyä Kiiskeä auttaa syömisessä hänen personal trainerinsa, joka on opastanut treenauksessa ja syömään oikein.

- Syön nyt terveellisemmin, enemmän lihaa, kalaa ja kasviksia. Ruoka ei enää ohjaa minua, nyt asiat ovat hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?