Punk-legenda Willy DeVille kuoli haimasyöpään - Viihde - Ilta-Sanomat

Punk-legenda Willy DeVille kuoli haimasyöpään

Amerikkalainen laulaja Willy DeVille on kuollut. New Yorkissa 58-vuotiaana menehtyneen DeVillen kuolinsyyksi on ilmoitettu haimasyöpä.

Punk-legenda Willy DeVille menehtyi haimasyöpään.­

10.8.2009 11:30

- Rockmaailma on menettänyt taas yhden suurista vaikuttajistaan, DeVillen kumppani Carol Kaye sanoi New Musical Expressin mukaan.

Hän ei liioitellut viime viikon torstaina kuolleen punk-legendan merkitystä: DeVille veti Mink DeVille -yhtyettä, joka keikkaili 1970-luvulla maineikkaassa CBGB's-klubissa New Yorkissa. Bändistä tuli legenda siinä missä aikalaisistakin.

CBGB'sissä esiintyneiden nimien tarunhohtoisessa listassa Mink DeVille mainitaan samassa henkäyksessä Blondien, Ramonesin, Patti Smithin, Talking Headsin, Richard Hellsin ja Televisionin kanssa.

Mink DeVillen erityisansio oli sillanrakentaminen uusia uria aukoneen punk-rockin ja amerikkalaisen perinnemusiikin välille.

Yhtyeen lisäksi Willy DeVille loi myös soolouraa. Sooloartistina hän vieraili usein myös Suomessa. Tummalla äänellään kähissyt Willy DeVille ikääntyi arvokkaasti. Hänen karismansa riitti myös akustisiin esityksiin.

Sen voi tarkistaa vaikka tästä, You Tubeen kuolinuutisoinnin jälkeen lisätystä taltionnista: http://www.youtube.com/watch?v=XJLKw9lGsjM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?