Kaunotar ja hirviö -suosikki oli Elton Johnin taustalaulaja - Viihde - Ilta-Sanomat

Kaunotar ja hirviö -suosikki oli Elton Johnin taustalaulaja

Marika Westerling on esiintynyt Kaunottaren ja hirviön lisäksi muun muassa Les Miserablesissa ja West Side Storyssa. Lisäksi hän lauloi taustoja Elton Johnin Britannian kiertueella.

Julkaistu: 12.6.2007 11:15

Marika Westerling on ihastuttanut tänä Helsingin kaupunginteatterin Kaunotar ja hirviö -musikaalin naispääosassa. Teatterikatsojat ovat pitäneet musikaalista niin paljon, että se äänestettiin toukokuussa kaupunginteatterin parhaaksi esitykseksi.

Suurelle yleisölle lähes tuntematonta Marikaa, 29, ei löydetty kaunottaren rooliin vahingossa, vaan hän on opiskellut musiikkiteatteria Lontoossa ja näytellyt useissa suurissa musikaaleissa.

Lontoossa asuessaan Marikan laulutaitoja hyödynsi myös Elton John, joka valitsi Marikan yhdeksi taustalaulajistaan Britannian kiertueelleen. Tie taustalaulajaksi aukesi, kun Elton päätti valita taustalaulajat koulusta, jossa Marika opiskeli.

Kävi ilmi, että Elton oli itse aikanaan opiskellut siellä pianonsoittoa.

Marika esiintyi Eltonin taustalla aluksi yhdessä hyväntekeväisyyskonsertissa. Sen jälkeen edessä oli kokonainen kiertue, jonka suuruudesta kertoo se, että mukana lavalla oli myös satamiehinen sinfoniaorkesteri.

Nyt Marika lienee ainoa suomalainen, joka on esiintynyt sekä Wembley Arenalla ja legendaarisessa Royal Albert Hallissa.

- Oli hieno tunne laulaa Your song, kun 15.000 fania lauloi mukana, kertoo Marika.

Kiertueen aikana Marika luonnollisesti tutustui myös Eltoniin.

- Hän oli erittäin mukava ja kannustava. En nähnyt missään vaiheessa sitä diivapuolta, joka hänellä on sanottu olevan.

Kaunottaren ja hirviön lisäksi muun muassa Les Miserablesissa ja West Side Storyssa näytellyttä Marikaa ei välttämättä nähdä kauaa teatterissa. Hän opiskelee Helsingin yliopistossa sosiaalipolitiikkaa, ja valmistumisen jälkeen täytyy päättää, jatkaako teatterissa vai suunnatako sosiaalityön tai vapaaehtoistyön pariin.

- Mietin tuota valintaa joka päivä, Marika myöntää.

Missä uskot olevasi viiden vuoden kuluttua?

- Luulen, että teen jotain muuta kuin teatteria. Voisin asua ulkomailla. Olisi myös kiva, jos minulla olisi perhe, Marika miettii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?