Prinssi Haakon piipahti Suomessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Prinssi Haakon piipahti Suomessa

Lukiolaiset Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulussa kokivat eilen erikoisen koulupäivän. Adventtiaamunavaukseen tuli vieraita mustilla edustusautoilla. Salkoihin nostetut valtionliput, pari poliisiautoa ja nappikorvaiset turvamiehet paljastivat, että paikalle saapui Norjan kruununprinssi Haakon.

1.12.2007 6:51

Haakon kävi Suomessa epävirallisella vierailulla. Hän tapasi presidentti Tarja Halosen myöhemmin eilen iltapäivällä, mutta senkin kyläilyn luonne oli yksityinen.

Oli siis sopivaa, että Haakon, 34, oli liikkeellä rentoa protokollaa noudattaen. Solmio ei kiristänyt kaulaa eikä housuissa ollut prässejä, mutta parran ympäröimään suuhun levisi hymy herkästi.

Haakon kävi puhumassa lukiolaisille itselleen läheisestä aiheesta, kehitysaputyöstä.

Norjan tulevalla kuninkaalla on toki muitakin velvollisuuksia kuin maailmanparannushankkeittensa esitteleminen maailman koululaisille, mutta Haakon on omistautunut Global Dignitylle niin paljon kuin mahdollista.

- Virallisissa yhteyksissä otan hankkeemme teemat esille sikäli, kun se on luontevaa. Olen puhunut ihmisarvosta muun muassa Intiassa ja Koreassa, Haakon kertoi tilaisuuden jälkeen IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?