Kikka yritti tosissaan paluuta - Viihde - Ilta-Sanomat

Kikka yritti tosissaan paluuta

Julkaistu: 10.12.2005 0:00

Laulaja Kirsi "Kikka" Siren yritti tosissaan paluuta vielä viime keväänä. Kikka treenasi innoissaan uutta levytysmateriaalia. Jokin meni kuitenkin taas pieleen.

- Muutaman päivän päästä tuli tekstiviesti. Kikka pyyteli kovasti anteeksi ja ilmoitti, että hän on pitkällä sairauslomalla, eikä pysty laulamaan biisiä, kertoo Kikan viimeiset levytykset säveltänyt ja tuottanut muusikko Ari Kankaanpää.

Ari Kankaanpää sävelsi Kikan viimeiseksi jääneen Herkut lisukkeineen -pitkäsoitonkappaleet. Salanimellä tekstejä teki arvostettu rock-lyriikan mestari Pauli Hanhiniemi.

- Pyrimme levyllä siihen, että biisit eivät olisi samanlaisia kuin Juha Vainion, Ilkka Vainion ja Veikko Samulin tekemät. Levystä ei tullut samanlaista megahittiä kuin Sukkula Venukseen tai Käyrä nousemaan, kertoo Kankaanpää.

- Kikka odotti kuin kuuta nousevaa, että hänen epäjumalansa Ile Vainio ja Veikko Samuli tekisivät hänelle uuden hitin. Sellaista vain ei kuulunut.

- Niinpä hänelle tehtiin biisi, joka oli mahdollisimman lähellä originaalia Kikka-hittiä. Kikka halusi, että tämä on se linja, johon palataan. Mihin koira karvoistaan pääsisi, sanoo Ari Kankaanpää.

Kikka kävi kuuntelemassa biisin Akun tehtaan studiolla ja lauloi sen tarkkaamossa. Hän otti mukaansa taustanauhat opetellakseen kipaleen kotona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?