Lapset estävät Leena Harkimon avoliiton - katso video - Viihde - Ilta-Sanomat

Lapset estävät Leena Harkimon avoliiton - katso video

Leena Harkimo puhuu elämäkerrassaan avoimesti myös suhteestaan nykyiseen miesystäväänsä, liikemies Timo Kousaan, jonka kanssa hän on seurustellut kolmen vuoden ajan.

18.4.2008 6:28 | Päivitetty 18.4.2008 9:11

Timo saapui myös eilen paikalle Harkimon kirjanjulkaisutilaisuuteen suuren kukkakimpun kera.

Hän ei perehtynyt laajasti teoksen sisältöön ennen sen julkaisua, vaikka toki tunteekin naisystävänsä menneisyyden.

- Meidän yhteinen historiamme on hyvin lyhyt, ja Leenalla on pitkä ura ja mielenkiintoiset vaiheet takanaan. Minä keskityn enemmän tähän päivään ja tulevaisuuteen, hän vinkkaa.

Harkimoiden avioeron aikoihin Timo asui Ruotsissa.

- Se oli varmasti iso homma ja iso muutos - aikamoinen kolmiodraama. Olin toki kuullut näistä asioista sekä Hjalliksen ja Leenan yhteisistä ajoista paljon, joten kirjan asiat eivät tulleet minulle yllätyksenä.

Pariskunta on halunnut edetä rakkaudessaan kiirehtimättä. Kirjassaan Leena kertoo kahden aikuisen ja viiden lapsen uusperhekuvion olleen "melkoinen harjoitus".

Leenalla ja Hjalliksella on kaksi poikaa, 7-vuotias Leo ja 18-vuotias Joel, Timolla puolestaan on kolme lasta edellisestä liitostaan. Lapset asuvat Timon luona vuoroviikoin, eli järjestelmä on samanlainen kuin Leenalla ja Hjalliksella.

Leena myöntää uusperhekuvion ja jatkuvan pakkaamisen välillä rassaavan häntä.

- Uusperhe on tietenkin sellainen paletti, jonka kanssa täytyy välillä painia. Uusperheessä tuppaa olemaan lapsia, exiä ja monesti hyvin iso joukko, jossa jokaisella on omat mielipiteensä ja käsityksensä asioista. Nämä eivät ole helppoja kuvioita, ja ymmärrän hyvin, että melkein puolet uusperheistä hajoaa jollakin aikajänteellä, Leena kertoo.

Timo yhtyy Leenan aatteisiin.

- Se on luonnollisesti hyvin haastavaa. Minulla on kolme suhteellisen pientä lasta kaikkine harrastuksineen ja kouluineen, ja Leenalla omat poikansa.

- Mielestäni uusperheasioissa pitää käyttää malttia ja järkeä. Lasten elämässä olevien rutiinien säilyttäminen on paljon tärkeämpää kuin aikuisten tahdon ja halujen läpisaaminen, Leena uskoo.

Tällä hetkellä ajatukset yhteen muutosta ovat jäissä lasten vuoksi.

- Lapset ovat tietenkin tärkein syy, mutta toki tilanteet muuttuvat ja lapset kasvavat. Nyt kunnioitamme lasten omia piirejä, omaa elämää ja rutiineja, Leena kertoo.

Myös Timo tahtoo pitää nykyisen järjestelyn ennallaan.

- Käytännössä siitä ei tulisi ainakaan tässä vaiheessa mitään. Leenan poikien isä, kaverit ja koulu ovat Sipoossa, ja minun lasteni elinympäristö on Munkkiniemessä. Näistä lähtökohdista olisi ihan utopistista lähteä etsimään tällaiselle uusioperheelle kompromissia. Siinä aiheutettaisiin liian iso stressi kaikille.

- Nyt täytyy olla vain epäitsekäs. On pienempi harmi, että kahdella on nenä mutkalla kuin viidellä, Timo summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?