RMJ-festivaali kriisissä - vaihtuuko kaupunki taas? - Viihde - Ilta-Sanomat

RMJ-festivaali kriisissä - vaihtuuko kaupunki taas?

Aikoinaan Suomen ylivoimaisesti suosituimpiin kesäfestivaaleihin kuulunut RMJ on tätä nykyä syvässä taloudellisessa kriisissä.

RMJ-festivaali rypee talousvaikeuksissa.­

19.9.2009 19:35

Satakunnan Kansa kertoo, että viime kesän RMJ Party Camp tuotti peräti puolen miljoonan euron tappiot. Festivaalin toimitusjohtaja Riku Räsänen arvioi lehdelle, että RMJ:llä on maksamattomia laskuja tällä hetkellä jopa 250 000 euron edestä. Laskuja ei pystytä maksamaan, sillä festarilla ei ole tällä hetkellä lainkaan tuloja.

Festivaalin järjestävä yritys PartyCamp Oy joutui torstaina protestilistalle. Perintään on mennyt noin 16 000 euron lasku, jonka maksamista vaatii festivaalille telinerakennelmia ja telttoja pystyttänyt yritys.

RMJ, entiseltä nimeltään Raumanmeren juhannus, järjestettiin alunperin Raumalla, missä tapahtuma sai huikean suosion. Liiketoimintaan mukaan tullut ravintolamoguli Sedu Koskinen kuitenkin siirsi tapahtuman kaksi vuotta sitten Poriin, missä menestys on ollut hyvin heikkoa.

Tapahtuman organisaatio neuvottelee Satakunnan Kansan mukaan parhaillaan Porin kaupungin kanssa sopimusehdoista ja tapahtuman mahdollisesta muuttamisesta kokonaan uuteen kaupunkiin. Tämä ei kuitenkaan ole helppoa, koska Sedu Koskinen teki aikanaan monivuotisen sopimuksen juhannukseen ajoittuvan massatapahtuman järjestämisestä Porissa.

- Haluamme jatkaa Porissa, mutta onko konserttipaikkamainen Arena oikea paikka juhannusjuhlille, jonka luonnetta olemme muuttamassa vähemmän konserttimaisempaan suuntaan, Räsänen pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?