Tässä ovat Suomen valovoimaisimmat julkkisparit - Viihde - Ilta-Sanomat

Tässä ovat Suomen valovoimaisimmat julkkisparit

Formula 1 -maailmanmestari Kimi Räikkönen ja hänen vaimonsa, malli Jenni Dahlman-Räikkönen on maamme ylivoimaisesti menestynein ja kiinnostavin pariskunta.

3.7.2008 7:00

IS tutki julkkispariskuntien kiinnostavuutta ja vaikutusvaltaa samalla tavalla, jolla viime viikonvaihteen lehdessä listattiin valovoimaisimmat julkkisviihdyttäjät. Julkkisrakastavaiset pisteytettiin sen mukaan, kuinka paljon he tienaavat, miten monta lehtijuttua heistä on kirjoitettu ja kuinka monta hakukoneosumaa heidän nimelleen tulee internetissä Googlessa.

Kimi ja Jenni veivät voiton murskaavalla ylivoimalla - pari voitti jokaisen tutkimuksessa mitatun osa-alueen ja sai täydet 66 pistettä.

Menestyksestä suuri osa on Kimin ansiota. 28-vuotias voitti autourheilun kuninkuusluokan viime vuonna, ja hänen vuosipalkkansa on huikeat 30,4 miljoonaa euroa. Kuulu talouslehti Forbes listasi IS:n tapaan maailman vaikutusvaltaisimmat ihmiset ja sijoitti Kimin sijalle 36.

Kakkossijalle IS:n listassa pääsivät värikkäistä otsikoista tunnetut Nykäset. Senioripuolella viime vuonna mäkihypyn pariin palannut Matti Nykänen ja hänen perijätärvaimonsa Mervi Tapola-Nykänen ovat kohujen lisäksi myös tienanneet. Matti tahkosi vuonna 2006 peräti 158221 euroa, ja makkaroilla rikastuneen Tapolan sukuun kuuluvan Mervin tulot ylittivät toissa vuonna 100000 euroa.

Kolmanneksi listalla ylsi Hagmanin NHL-pariskunta. Jääkiekkoilija Niklas Hagman on parin viimeisimmän kauden aikana noussut arvostetuksi ja kovapalkkaiseksi hyökkääjäksi taalaliiga NHL:ssä. Yhdessä vaimonsa, ex-missi Piritta Hagmanin kanssa he ovat Suomen näkyvämpiä pareja. Hagmanit saivat viime vuonna ensimmäisen lapsensa, Lukas -pojan.

Torstain IS kertoo lisää Suomen superpareista sekä Niklaksen uudesta, huimasta 12 miljoonan dollarin eli 7,6 miljoonan euron sopimuksesta.

Piritta, Lukas ja Niklas Hagman.­

Mervi Tapola ja Matti Nykänen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?