Anni-Kristiina Juuso palkittiin Norjassa

Julkaistu:

Kautokeinon kapina -elokuvassa nähtävä suomalaisnäyttelijä Anni-Kristiina Juuso, 29, on palkittu roolisuorituksestaan Norjassa.

Suomalaista Jussi-patsasta vastaavat Amanda-palkinnot jaettiin viikonloppuna, ja Juuso pokkasi pystin parhaasta naispääosasta. Kautokeinon kapina sai myös yleisö-Amanda-palkinnon. Lisäksi elokuva palkittiin kuvauksesta, musiikista ja lavastuksesta.

Elokuva perustuu tositapahtumiin eli vuonna 1852 tapahtuneeseen Kautokeinon kapinaan. Se kertoo Kautokeino-nimisestä saamelaiskylästä, jossa eristäytyneissä oloissa poronhoidolla elävät saamelaiset elävät tyrannimaisen ja varakkaan viinakauppias Ruthin johtamina. Anni-Kristiina Juuso näyttelee Elen-nimistä naista, joka johtaa yhtä alkuperäisheimoa. Elen ryhtyy kapinoimaan Ruthin vaatimuksia ja rahavelkaa vastaan.

- Tarina on rankka, mutta mielestäni se oli kerrottava - jo jälkipolviakin ajatellen, Anni-Kristiina kertoi IS:n haastattelussa viime viikolla.

Elokuvan on ohjannut Nils Gaup ja muissa rooleissa nähdään Asle Matthis Gaup, Mikael Persbrandt, Peter Andersson ja Mikael Nyqvist.