Manhattan Transfer Suomeen joulukuussa - Viihde - Ilta-Sanomat

Manhattan Transfer Suomeen joulukuussa

Legendaarinen lauluyhtye Manhattan Transfer saapuu konsertoimaan Suomeen joulukuussa.

Manhattan Transfer on käynyt useasti Suomessa. Vuonna 2001 yhtye keikkaili Porin Kirjurinluodolla.

4.6.2008 14:50

Manhattan Transfer pitää joulukonsertin Helsingin Finlandia-talossa 7.12.

Manhattan Transfer sai alkunsa vuonna 1972, kun taksikuskina ja myyntimiehenä pitkään työskennellyt Tim Hauser päätti toteuttaa haaveensa omasta lauluyhtyeestä. Hauser oli jo aiemmin esiintynyt eri kokoonpanoissa työnsä lomassa, mutta tavattuaan Laurel Massen sekä Alan Paulin ja Janis Siegelin unelma toteutui. Syntyi Manhattan Transfer, josta tuli sittemmin yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista lauluyhtyeistä.

Laurel Masse jätti yhtyeen soolouransa vuoksi vuonna 1978. Tilalle tuli nuori laulaja ja näyttelijä Cheryl Bentyne. Vuonna 1981 Manhattan Transfer teki musiikkihistoriaa saadessaan ensimmäisenä yhtyeenä maailmassa samalla kertaa Grammy-palkinnon sekä pop- että jazzkategoriassa.

Miljoonia levyjä myyneen ja yli 25 albumia urallaan julkaisseen Manhattan Transferin tunnetuimpia hittejä ovat Birdland, A Boy From New York City, Route 66, Until I Met You, Twilight Zone ja Why Not. Yhtyeen viimeisimmät julkaisut ovat vuoden 2006 lopulla ilmestynyt An Acapella Christmas -joululevy sekä The Symphony Sessions -albumi.

Liput Finlandia-talon konserttiin maksavat 59-69 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?