Kari Tapio esitti Spotify-hitin, festarikansa villiintyi

Julkaistu:

Kari Tapio sai kunnian avata Provinssirockin sunnuntain. Kotimaisen musiikin legenda palkitsi heti settinsä aluksi paikalle saapuneet katsojat.

Konsertin aloittanut Aaveratsastajat herätti heti yleisön mukaan. Monet artistit näkevät vaivaa huudattaakseen ja laulattaakseen. Vähäeleisen tyylikkään Kari Tapion ei täytynyt kuin aloittaa konsertin toinen kappale Lumi teki enkelin eteiseen, ja yleisö nosti spontaanisti kätensä ja liittyi yhteislauluun.

Lopullisesti menon villitsi konsertin kolmas kappale Juna kulkee. Monisatapäinen kuulijajoukko tunnisti kappaleen jo sen alkutahdeista ja villiintyi spontaaniin huutoon.

Juna kulkee on ollut viime päivinä otsikoissa, sillä siitä on tullut kotimainen internet-ilmiö.

Suomalaiset Kari Tapio -fanit ovat joukolla kuunnelleet kappaletta Spotify-musiikkipalvelussa niin aktiivisesti, että se on saatu nousemaan palvelun maailman soitetuimpien kappaleiden top100-listalle.

Netti-ilmiöksi noussut kappale on ylittänyt uutiskynnyksen ja siten tieto siitä on levinnyt entisestään.

Provinssi-kansalle kappale näytti jo olevan hyvinkin tuttu, sillä sen soidessa yleisö muodosti valtavan letkajenkkamaisen junan, joka hyppi ja kiemurteli ympäri festivaalitelttaa. Sillä hetkellä kuulijoiden joukossa ei näkynyt ainuttakaan vakavaa ilmettä.

Kari Tapio yritti pitää vakavaa naamaa, mutta yleisön villin suosion edessä hänkään ei voinut estää muikean hymyn piirtymistä kasvoilleen.

Konsertin päätyttyä Kari Tapio sai entistä enemmän aihetta hymyyn. Lavalle hyppäsi levy-yhtiöpomo Ile Vainio, joka kuulutti Kari Tapion takaisin lavalle ja luovutti tälle kultalevyn huhtikuussa ilmestyneestä Vieras paratiisissa -albumista.

Kari Tapio Provinssirockissa - nämä kappaleet kuultiin:

1. Aaveratsastajat (Ghost Riders in the Sky)2. Lumi teki enkelin eteiseen3. Juna kulkee4. Sydänpuoli säätä vasten5. Viimeiseen pisaraan6. Paalupaikka7. Viisitoista kesää (Living Next Door to Alice)8. Paalupaikka9. Kun saavun Ouluun (By the time I get to Phoenix)10. Ennen pelkäsin et meet11. Ekstrapallo12. Kuin taivaisiin (You Raise Me Up)13. Liisan koira (Walkin' the Dog)14. Mie ja Bobby McGee (Me and Bobby McGee)15. Toiset on luotu kulkemaan (Wandring Star)16. Myrskyn jälkeen.

Encore:17. Olen suomalainen