Oscar-gaalaan houkutellaan timanteilla - Viihde - Ilta-Sanomat

Oscar-gaalaan houkutellaan timanteilla

Yhdysvaltain viihdemaailman ehdottomasti upein juhla, elokuva-akatemian Oscar-palkintojen jako, ei keskity enää nykyään pelkästään himoittuihin kullankimalteisiin patsaisiin. Juhlahumun seassa jaetaan luksusluokan lahjoja, mainostetaan laveasti ja jaetaan tähdille lainaksi sekä huippukalliita iltapukuja että korvaamattoman arvokkaita koruja.

4.3.2006 0:00

Sunnuntainakin Oscar-juhlan päätähdet vievät kotiin satojen tuhansien eurojen arvosta erilaisia lahjoja. Parhaan naisnäyttelijän palkinnolle ehdolla oleva Reese Witherspoon voi sonnustautua Victoria's Secret -valmistajan rintaliiveihin ja pikkuhousuihin. Kyseessä ei ole ihan mikä hyvänsä alusasu: 15000 euron arvoinen setti on koristettu irrotettavalla timanttikorulla. Tämän setin saavat kaikki naispääosaehdokkaat.

Miehistä vaikkapa miespääosan palkintoa odottava Brokeback Mountainin Heath Ledger tai Syrinanan George Clooney voi miettiä, milloin vetäisi ylleen Glenlivet-viskiyhtiön miesehdokkaille mittojen mukaan teettämän kiltin. Perinteinen miesten skottiasuste on brittien kuninkaallistenkin käyttämän Kinloch Andersonin käsialaa ja sen saavat kaikki miespääosissa ja sivuosissa ehdolla olevat tähdet.

Nämä lahjat eivät kuulu edes varsinaiseen Oscar-lahjakoriin. Tänä vuonna siinä on muun muassa reilun 20000 euron arvoinen oleskelu yhdessä maailman kalleimmista lomahotellista, Halekulani Hotellissa Waikiki Beachilla Havaijilla. Golden Globes -gaalassahan oli tänä vuonna jaossa risteily Etelänapamantereelle, hintalappu noin 20000 euroa.

Oscar-lahjakorin saaja voi tänä vuonna nauttia vaikkapa kuuluisan italialaisen vuodevaatevalmistajan Freten kashmir -matkahuovasta, jonka arvo on 1200 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?