Madonnan kiertue järkyttää taas

Julkaistu: , Päivitetty:

Madonnan kiertue aiheuttaa jälleen kerran kohua. Käynnissä olevalla Confessions-kiertueella laulaja roikkuu diskovaloilla koristellulla ristillä orjantappurakruunu päässään Live to Tell -kappaleen ajan. Esitystä on paheksuttu erityisesti Italiassa, jossa 47-vuotiaan tähden on määrä esiintyä tulevana sunnuntaina.

- Tämä on skandaali. Madonna pitäisi sulkea kokonaan katolisen kirkon ja yhteisön ulkopuolelle, sillä hän käyttää kristuksen kuolemaa julkisuustemppuna, raivoaa roomalainen kardinaali Ersilio Tonino Daily Star-lehden mukaan. Myös italialaiset muslimi- ja juutalaisjohtajat ovat sanoneet paheksuvansa esitystä. Madonna kuuluu nykyään kabbalah-juutalaislahkoon, mutta sai nuoruudessan tiukan katolisen kasvatuksen.

Madonnalla ei ole aikeita muuttaa lavashowtaan sunnuntain konserttiin. Laulajan kiertueet ovat aiemminkin lähes poikkeuksetta aiheuttaneet julkista paheksuntaa. Hän on muun muassa tuonut lavalle minihameisia nunnia, siteerannut Raamattua ja hyväillyt mies- ja naispuolisia tanssijoitaan. Vuoden 1990 Blond Ambition -kiertueesta nousi jättimäinen kohu, kun Madonna simuloi itsetyydytystä Like a Virgin -kappaleen aikana.