Päättääkö Jade Ewen brittien euroviisupainajaisen? - Viihde - Ilta-Sanomat

Päättääkö Jade Ewen brittien euroviisupainajaisen?

Britannia on viime vuosina rypenyt Eurovision laulukilpailuissa kuin entinen juoppo Amsterdamin tulppaaneissa.

22.4.2009 16:15

Jade Ewenin haastava tehtävä on palauttaa populaarimusiikin suurvalta takaisin viisumenestyjien joukkoon.

Jade Ewen ei Moskovan viisufinaalissa laula kenen tahansa pillipiiparin tekemää sävellystä.

Balladi It s My Time on itsensä Sir Andrew Lloyd Webberin sävelkynästä lähtöisin.

Muun muassa musikaalit Jesus Christ Superstar, Evita, Cats ja Phantom Of The Opera säveltänyt herra on lupaillut itsekin kiipeävänsä Venäjällä esiintymislavalle.

- Sellaista huhutaan, mutta en ole kuullut hänen itse sanovan niin. Mutta mikäpä voisi olla sen hienompaa. On aivan uskomatonta, että olen päätynyt yhteistyöhön kyseisen suuren mestarin kanssa. En uskonut, että sellaista voisi tapahtua koskaan, Jade Ewen hehkuttaa. Hyytävän kylmä Venäjä Mutta se brittien viime vuosien surkea viisumenestys? Kyseessä on sentään maa, josta on lähtenyt maailmalle The Beatles.

Ja brittien viisuvoittajista esimerkiksi Lulu ja Sandie Shaw mellastivat muutenkin urallaan vallan merkillisen menestyksekkäästi.

- En oikein tiedä mistä surkeus johtuu. Ehkä siitä, että meitä ei enää arvosteta niin paljon kuin joskus aiemmin. Joten ei meitä sitten myöskään äänestetä, 21-vuotias Ewen pohdiskelee.

- Mutta jos ajattelee Suomen euroviisuhistoriaa ennen Lordia, niin ei teillekään kovin hyviä sijoituksia putoillut. Suomi oli yleensä siellä häntäpäässä, lontoolainen muistuttaa.

Myös näyttelijänä ja musikaaleissa kunnostautunut Ewen painottaa, että tänä vuonna Britannia tekee pitkästä aikaa kaikkensa euroviisumenestyksen eteen.

- Sen näkee jo pelkästään siitä, että kappaleen säveltäjän nimi on todellakin Andrew Lloyd Webber. Mutta muutenkin on panostettu. Minä olen käynyt esiintymässä jo useassa maassa. Muun muassa Venäjällä. Siellä oli muuten hyytävän kylmä, Ewen kauhistelee.

- Vaikka kylmähän teillä täällä Suomessakin on melkein aina, vai mitä? Mutta ei se mitään. Yritän tulla tänne vuoden lopussa uudestaan, kun albumini ilmestyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?