Oletko tuhlari vai pihtari, Peter Nyman? - Viihde - Ilta-Sanomat

Oletko tuhlari vai pihtari, Peter Nyman?

Ylen syksyn suursatsaus Puoli seitsemän kehuu olevansa positiivisesti maailmaa tarkasteleva ohjelma, jonka aihepiirejä ovat mm. luonto, kuluttaminen, tiede, kulttuuri, lifestyle, harrastukset, terveys.

Peter Nyman luotsaa Ylen uutta­

21.10.2009 7:49

IS Tv-lehti tenttasi Peter Nymania uuden makasiiniohjelman aihepiireistä.

Pahin rikkomuksesi luontoäitiä kohtaan?

Yritän olla rikkomatta. Esimerkiksi ilmastonmuutos on aihe, jolle ei voi ummistaa silmiään. Asialle on ymmärtääkseni pakko ryhtyä tekemään jotain. Olen vähän tylsä, mutta luontokokemukseni ovat epädramaattisia. Kerran vuodessa kerään marjoja.

Oletko tuhlari vai pihtari?

Olen perusjärkevä isossa mittakaavassa, eikä se tarkoita, että pihtailisin. Olen ekonomin poika ja osakkaana tv-dokumenttielokuvia tuottavassa Franck Mediassa. Lisäksi pyöritän omaa yritystäni. Yhteiskunnallisia asioita ei voi käsitellä ilman, että ottaa myös talousasioita huomioon. Kannustan ihmisiä yksityis- ja perheyrittämiseen. Ilman yrittämistä ja yrittäjyyttä Suomi ei menesty taloudellisesti.

Miten kulturelli olet asteikolla 1-10?

Eikö voi mennä ykkösen alapuolelle eikä kymmenen yläpuolelle? Aktiviteettini kulttuurin kuluttamisessa vaihtelee. Kulttuurin merkitys yhteiskunnassa on äärimmäisen tärkeä, se erottaa valistuneisuuden barbariasta. Viimeisin kulttuuririentoni on Stieg Larssonin Flickan som lekte med elden.

Lue lisää Peter Nymanista ja muista ajankohtaisista tv-aiheista tänään ilmestyvästä IS Tv-lehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?