Kypsät leidit tekevät paluun viihdemaailmaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Kypsät leidit tekevät paluun viihdemaailmaan

Hollywoodin naistähdet alkavat nelikymppisinä valittaa sitä, ettei kypsille naisille kirjoiteta rooleja. Jane Fonda ei 67-vuotiaana viitsi valittaa turhista, vaikka syksyllä suomeksi ilmestyvä omaelämäkerta Tähänastinen elämäni onkin välillä rankkaa luettavaa.

8.9.2005 0:00

Loisteliaan elokuvauran, workout-ohjelmien ja kolmen avioliiton jälkeen takaisin tullut Fonda osoittaa, että vanhenevilla naisilla on sittenkin toivoa Hollywoodissa.

Jane Fondan uusi komedia Anoppi on pahin ei ole vedonnut vanhoihin faneihin. He haluaisivat nähdä poliittisesti aktiivisen laatuelokuvien tekijän, jollaisen maailma oppi tuntemaan varsinkin 70-luvulla.

Jane Fonda on järkyttänyt myös kirjallaan, jossa hän kertoo avoimesti äitinsä itsemurhasta ja kuuluisan näyttelijäisänsä Henry Fondan tunteettomuudesta. Fonda kirjoittaa myös aviomiestensä seksuaalisista taipumuksista. Fondan kanssa ovat olleet naimisissa ranskalainen elokuvantekijä Roger Vadim (1965-73), opiskelija-aktiivi ja poliitikko Tom Hayden (1973-90) ja mediamoguli Ted Turner (1991-2001).

Kirjassa on kuvauksia ryhmäseksistä, jota Fonda harrasti aikaisemmin Brigitte Bardot'n kanssa naimisissa olleen Vadimin ja tämän naistuttujen kanssa. Vadim muokkasi Fondasta ex-vaimonsa kopion kutkuttavaan sarjakuvaelokuvaan Barbarella (1968).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?