Sonisphere: Iron Maiden: Paras Euroopan-keikka ikinä! - Viihde - Ilta-Sanomat

Sonisphere: Iron Maiden: Paras Euroopan-keikka ikinä!

Syöksyvirtauksen pyyhkäisemäksi joutunut Sonisphere Festival keräsi kahden päivän aikana Porin Kirjurinluodolle lähes 70 000 vierasta.

Bruce Dickinson liukastui lavalla, mutta piti silti keikkaa mahtavana kokemuksena.­

9.8.2010 8:46 | Päivitetty 9.8.2010 9:16

Sunnuntai-iltapäivällä Poriin iskenyt raju myrsky vahingoitti festivaalin kakkoslavaa ja esiintymiset lavalla jouduttiin peruuttamaan.

Lisäksi Mötley Crüen laitteisto vaurioitui vedestä, eikä yhtyeen esiintymistä saatu siirrettyä päälavalle. Bändi ei edes tullut koko päivän aikana Kirjurinluotoon, vaan seurasi tilanteen kehitystä hotellistaan.

Iggy Pop sen sijaan sitkeänä sissinä esiintyi akustisesti neljän kappaleen verran.

Yhteensä 40 ihmistä loukkaantui myräkässä, joista kaksi vakavasti. Vakavasti loukkaantuneiden tila ei ole enää kriittinen.

Festivaalin ohjelmaa saatiin jatkettua kaksi tuntia aikataulusta myöhässä ja Alice Cooper sekä Iron Maiden pääsivät soittamaan suunnitellun mittaiset keikat.

Alice Cooper ylisti yleisöään keikkansa jälkeen.

- Te olette aikamoista jengiä. Selvisitte tornadostakin!

Iron Maidenin manageri Rod Smallwood kommentoi vetoa myöhemmin näin:

- Iron Maiden ei ole koskaan ennen soittanut näin upealle yleisölle, tätä voi sanoa Iron Maidenin parhaaksi Euroopan-keikaksi ikinä.

Nyt toista kertaa järjestetty Sonisphere Festival keräsi Euroopan laajuisesti yli 700 000 vierasta tänä vuonna. Festivaali selvisi kuluneen kesän aikana mudasta Sveitsissä ja Ruotsissa, hiekkamyrskystä Espanjassa ja trombista Suomessa. Festari saa jatkoa ensi vuonna ja saapuu jälleen myös Suomeen.

Keikkansa peruuttamaan joutuneen Mötley Crüen kanssa on jo keskusteltu ensi vuodesta ja bändi tulee esiintymään Sonispheressä vuonna 2011.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?