IS esittelee: Kaikkien aikojen kalleimmat musiikkivideot - Viihde - Ilta-Sanomat

IS esittelee: Kaikkien aikojen kalleimmat musiikkivideot

Musiikkivideot ovat kuuluneet olennaisesti viihdekulttuuriin viimeistään siitä lähtien, kun Music Television aloitti toimintansa elokuussa 1981. Normaalisti videot tehdään pikkubudjetilla, mutta aina silloin tällöin joku innostuu tuhlaamaan musiikkivideoon käsittämättömät summat rahaa.

24.6.2009 6:14 | Päivitetty 24.6.2009 10:06

IS esittelee ohessa maailmanhistorian kalleimmat musiikkivideot. Jokainen voi itse arvioida, onko videoihin käytetty raha mennyt hukkaan.

1. Michael Jackson ja Janet Jackson: Scream (1995)

Hinta: 5 miljoonaa euroa

Jacksonit tekivät muutaman minuutin videon, joka hinnalla olisi maksettu puolet Mannerheim-elokuva kustannuksista. Video keräsikin kehuja ja se palkittiin vuoden parhaan musiikkivideon grammyllä. Video menestyikin paremmin kuin itse kappale, sillä vaikka myös single nousi listoille, ylsi se listakärkeen vain Italiassa ja Uudessa-Seelannissa.

2. Madonna: Die Another Day (2002)

Hinta: 4,3 miljoonaa euroa

James Bond -elokuvan tunnuskappaleen videoon törsättiin rahaa sumeilematta. Videoon saatiinkin piilotettua viittauksia useisiin vanhoihin Bond-elokuviin, jotka valveutunut elokuvien ystävä pystyy huomaamaan. Myös kappaleesta tuli jättihitti, sillä se nousi listakärkeen useissa maissa. Suomessa korkein listasijoitus oli 4:s.

3. Madonna: Bedtime Story (1995)

Hinta: 3,6 miljoonaa euroa

Bedtime Story video oli ilmestyessään kaikkien aikojen kallein musiikkivideo. Itse kappale ei menestynyt kaksisesti, mutta videota pidetään Madonnan taiteellisesti kunnianhimoisimpana tuotoksena. Sen ohjasi sama Mark Romanov, joka teki myös tämän listan kärjessä olevan Michael Jacksonin videon. Videon arvostuksesta kertoo se, että New Yorkin modernin taiteen museo on ottanut videon pysyväiskokoelmiinsa edustamaan modernia musiikkivideotaidetta.

4. Puff Daddy: Victory (1998)

Hinta: 1,9 miljoonaa euroa

Jos tehdään kahdeksanminuuttinen musiikkivideo, jonka teemana on tehdä modernia versiota Arnold Schwarzeneggerin Running Man -elokuvasta ja tähtinä artistin lisäksi Danny DeVito ja Dennis Hopper, tulee projektin lasku olemaan tuntuva. Tämän videon lasku riitti tekemään siitä kaikkien aikojen neljänneksi kalleimman musiikkivideon.

5. MC Hammer: Too Legit To Quit (1991)

Hinta: 1,8 miljoonaa euroa

Tämä video rikkoi ilmestyessään kaikkien aikojen kalleimman musiikkivideon ennätyksen. Nykyään videota ei muistella enää niin hyvällä, sillä vuosi sitten se äänestettiin maailmanhistorian viidenneksi huonoimmaksi musiikkivideoksi. MC Hammer toimi itse videon tuottajana. Hän teki henkilökohtaisen konkurssin pari vuotta videon ilmestymisen jälkeen. Jos hän käytti kaksi miljoonaa euroa tällaiseen, ei vararikkoon ajautuminen yllättäne ketään.

6. Mariah Carey: Heartbreaker (1999)

Hinta: 1,8 miljoonaa euroa

7. Busta Rhymes: What´s It Gonna Be?! (1999)

Hinta: 1,7 miljoonaa euroa

8. Celine Dion: It´s All Coming Back To Me Now (1996)

Hinta: 1,6 miljoonaa euroa

9. Michael Jackson: Bad (1987)

Hinta: 1,6 miljoonaa euroa

10. Backstreet Boys: Larger Than Life (1999)

Hinta: 1,5 miljoonaa euroa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?