Suvi Lindén toi adoptiotyttärensä Suomeen - Viihde - Ilta-Sanomat

Suvi Lindén toi adoptiotyttärensä Suomeen

Viestintäministeri Suvi Lindén, hänen puolisonsa Timo Mehtälä ja perheen 4-vuotias Leonoora -tytär saapuivat eilen illalla Kiinasta kotiin Ouluun. Sekä äiti että tytär olivat uupuneita matkanteosta.

Suvi Lindénin adoptiotytär Leonoora jaksoi matkan erinomaisesti.­

26.9.2007 6:45 | Päivitetty 26.9.2007 17:32

Kiinalainen adoptiotytär Leonoora viihtyi tiukasti äitinsä sylissä ja katseli sieltä lentokentän ihmisvilinää. Suvi-äidin ilmeessä oli ylpeyttä, kun hän saapui läheistensä luo uuden perheenjäsenen kanssa.

- Olemme uuvuksissa, mutta Leonoora jaksoi matkan erinomaisesti. Ihan loppuvaiheessa oli vähän pulmia, mutta paha olo meni nopeasti ohi, Suvi Lindén kertoi IS:lle Oulun lentoasemalla.

Kun äiti järjesteli matkatavaroita ja tervehti vastassa olleita läheisiään, Leonoora istui tyynenä matkatavaratelineellä ja seurasi tarkkaavaisesti ympäristöään. Jos äiti siirtyi hieman liian kauaksi, tyttö ilmoitti tyytymättömyytensä heti.

Kiinan Kantonissa vietetyn yhteisen viikon aikana äidin ja tyttären välille oli jo selvästi kehittynyt tunneside, joka toimi ilman yhteistä kieltäkin. Lindénin mukaan viikko oli hieno.

- Leonoora istuu kovin mielellään minun kannettavanani, kun liikumme kaupungilla. Reippaasti hän kyllä kävelee, mutta selvää on, näillä helteillä pieni tyttönen väsyy. Neljäntoista ylimääräisen kilon kantaminen ei minullekaan ole helppoa puuhaa.

- Ei ainakaan tarvitse vähään aikaan puntteja nostella, Lindén kirjoitti adoptioprosessista kertovassa nettiblogissaan lauantaina.

Ministeri Lindén palaa takaisin töihin ensi viikolla.

Tosin Lindén vie perjantai-iltana valtiovallan tervehdyksen kotikaupungissaan Oulussa Nuorten Ystävät -lastensuojelujärjestön satavuotisjuhliin. Valtioneuvoston istuntoon Helsinkiin hän saapuu ensi viikon torstaina.

Suomessa naisministerit pitävät harvoin kunnon äitiyslomia. Aikoinaan nykyinen Lapin läänin maaherra Hannele Pokka synnytti tyttären ollessaan oikeusministerinä. Pokka hoiti ensimmäisten äitiyskuukausiensa ajan myös ministerin töitään.

Kun Esko Ahon hallituksen entinen sosiaali- ja terveysministeri Eeva Kuuskoski synnytti 1991, hänen lyhyen äitiyslomansa ajaksi ei nimitetty lainkaan vt. ministeriä, vaan asiat hoidettiin hallituksen sisäisin sijaisuuksin, ja imettävä Kuuskoski palasi riviin kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen.

Peruspalveluministerinä toiminut Eva Biaudet (r) piti äitiyslomaa aikoinaan neljä kuukautta. Hän siirtyi kansanedustajaksi äitiyslomansa ajaksi ja palasi sen jälkeen takaisin ministeriksi.

Lyhyet äitiyslomat eivät ole tuore ilmiö eduskunnassa. Kristillisdemokraattien puoluejohtaja Päivi Räsänen osallistui 1996 eduskunnan istuntoon vain muutama päivä kuopuksensa syntymän jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?