Eva Dahlgren haki kultalevyn Helsingistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Eva Dahlgren haki kultalevyn Helsingistä

Suomalaisten suursuosikki Eva Dahlgren kuuluu tämän kesän Pori Jazzin kirkkaimpiin tähtiin. Evaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kesään asti, jos oli saanut kutsun Aikakauslehtien Liiton eilisiin 60-vuotisjuhliin Studio 51:ssa. Illan huipennukseksi ruotsalaislaulaja pokkasi kutsuvieraiden edessä kultalevyn lokakuussa julkaistusta albumistaan Snö.

26.4.2006 12:13 | Päivitetty 26.4.2006 0:00

- Tämä päätyy kotiini eteisen seinälle kaikkien muiden kulta- ja platinalevyjen joukkoon, Eva myhäili.

Snö on hänen 20. albuminsa, joten eteinen ei voi olla kovin pieni, jos kaikki Pohjoismaista saadut metallinhohtoiset levyt mahtuvat sen seinälle.

- Kieltämättä alkaa tehdä tiukkaa saada sinne mahtumaan enää mitään. Olenkin miettinyt, että pitäisikö siirtää koko kokoelma työhuoneeseeni.

Kulta- ja platinalevyillä silattu eteinen muistuttaa Evaa siitä, että jotain on tullut saatua aikaiseksi.

- Jos joskus olen masentunut, voin mennä eteiseen ja huomata, etten tee töitä turhaan.

Nykyään Evan sopii suunnata myös kirjahyllylle, jos itsetunto tarvitsee kohennusta. Sieltä löytyvät hänen kolme koirien elämää käsittelevää lastenkirjaansa sekä viime vuonna julkaistu teos Kuinka puuta lähestytään. Evan kaikki kirjat on myös suomennettu.

Alkuvuodesta Eva alkaa äänittää seuraavaa levyään, jonka lauluja hän on jo kirjoitellut. Tulossa on edellistä albumia rokkaavampia kappaleita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?