Anneli Saaristo: Taistelen irti lääkekoukusta

Julkaistu:

Laulaja ja näyttelijä Anneli Saaristo, 59, valmistautuu kevääseen uudella tarmolla. Kahden viime kuukauden aikana tähti on taistellut irti nukahtamislääkeriippuvuudestaan ja keskittynyt hoitamaan itseään terveellisen ruokavalion sekä kuntoilun avulla.

Saaristo kertoi masennuksestaan ja lääkeriippuvaisuudestaan ensi kertaa eilen ilmestyneessä Eeva-lehdessä.

- Tästä koukusta irrottautuminen on ollut hirveän hankala prosessi, mutta tällä hetkellä olen niskan päällä. Se antaa elämääni paljon iloa ja energiaa, Saaristo avautuu IS:lle.

Taiteilijan lääkekierre alkoi, kun yöt jäivät kiireisen keikkaelämän tähden liian lyhyiksi.

- Aikaisemmin yritin sinnitellä vähillä unilla, mutta rupesin käyttämään nukahtamislääkkeitä kiertueilla. Ne antoivat minulle varman unen.

Saariston lääkkeiden
käyttö riistäytyi käsistä

Lopulta lääkkeiden käyttö ryöstäytyi käsistä. Todellisuutta pakeneva Saaristo saattoi nukkua pillereiden voimalla jopa kolme vuorokautta lähes putkeen.

Yhden vuorokauden aikana hän saattoi ottaa kymmenen nukahtamislääkettä.

- Jossain vaiheessa se riistäytyi pahaksi. Loppujen lopuksi söin lääkkeitä kourakaupalla. Se oli kaikkein pahinta aikaa, ja olin hyvin masentunut.

Jälkikäteen Saaristo kuuli, että liiallinen lääkitys olisi voinut olla hengenvaarallista.

Ammattilaisten avulla Saaristo on selättänyt pahimman riippuvuuden.

- Olen saanut vähennettyä lääkkeiden käytön ihan minimiin, vaikka en ole vielä ihan kokonaan päässytkään niistä pois. Käytän nyt myös korvaavaa lääkettä, joka antaa minulle luonnollisen unen.