Suosikkijuontaja Arto Nyberg muutti ruokavaliostaan vain yhden asian – laihtui puolivahingossa 12 kiloa - Viihde - Ilta-Sanomat

Suosikkijuontaja Arto Nyberg muutti ruokavaliostaan vain yhden asian – laihtui puolivahingossa 12 kiloa

Arto Nyberg sanoo pudottaneensa 12 kiloa puolivahingossa.

Arto Nyberg on karistanut kiloja puolivahingossa. Kuvassa suosikkijuontaja toukokuussa 2014.­

19.12.2015 8:38

Toimittaja Arto Nyberg, 49, kertoi torstaina Helsingin Sanomien haastattelussa laihtuneensa 12 kiloa luopumalla leivästä ja pastasta.

Laihtuminen oli Nybergin mukaan vain sivujuonne, sillä suosikkijuontaja ei varsinaisesti halunnut laihduttaa.

12 kiloa laihtunut Arto Nyberg vaimonsa Sara Nybergin kanssa Ritarihuoneella Helsingissä lokakuussa 2015.­

– Minulla ei ollut tarkoituksena alkaa laihduttamaan. Itse asiassa vihaan laihduttamista. Huomasin viime vuoden marraskuussa, että vointini ei ollut paras mahdollinen. Jätin sitten leivän, kaiken pastan ja pizzan kokonaan pois, Arto Nyberg kertoo Ilta-Sanomille.

Arto Nyberg Malmin lentokentällä kesäkuussa 2014.­

Nyberg huomasi reilu vuosi sitten, että hänelle tuli välillä heikko olo. Innokkaana aktiiviliikkujana tunnettu mies ei ollut huonossa kunnossa, vaan epämääräinen olo johtui ruuansulatusvaivoista.

– Olin lukenut jostain, että pastan ja leivän jättäminen ruokavaliosta parantaisi oloa. Halusin kokeilla sitä. Samaan aikaan suostuin ohjelmani tuottajan Liisa Akimoffin puoliksi pakottamana Ylen 100 päivää ilman viinaa –haasteeseen. Tässä rytäkässä lähti yhdeksän kiloa pois yhdeksässä viikossa.

Kilot karisivat nopeasti. Mies ei ollut käynyt aikaisemmin edes vaa’alla. Hän huomasi laihtumisen vaatteistaan.

– Puvut menivät uusiksi. Minulla on kaksi omaa pukua ja kaksi työnantajan puolelta. En ostanut uusia pukuja, vaan pienensin ne.

Arto Nyberg ei halua itse saarnata terveysasioista, mutta miehen kilot on pysyneet poissa. Kuvassa Nyberg toukokuussa 2014.­

Leivän ja pastan välttely jatkuu edelleen, mutta mies ei ole ryhtynyt terveysfanaatikoksi. Tunnettu oluen ystävä piti 100 päivää ilman viinaa -haasteen aikana taukoa suosikkijuomastaan, mutta ei ole luopunut oluesta.

– En ole mikään puristaja. Nautin edelleen ohrapirtelöitä. Pitäähän sitä viljatuote nyt jossain muodossa nauttia, Nyberg heittää.

Nyberg on pitänyt omaksi ilokseen urheilupäiväkirjaa ja huomasi, että kevyempi olo lisäsi myös liikuntakertoja. Leivän ja pastan tilalle tuli kuitenkin korvike, jolla piti paikata energiavaje.

– Kun painoni lähti putoamaan, söin suklaata. Suklaata meni kahdessa kuukaudessa yhteensä saman verran kuin kahden vuoden aikana.

Yhtenäisiin asuihin pukeutuneet Arto Nyberg ja poikansa Max juhlistamassa uutta Bond-elokuvaa Britannian lähetystössä lokakuussa 2015.­

Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Nyberg ei halua opettaa muita.

– Jokainen tekee itse omat ratkaisunsa. Olen sitä mieltä, että jos haluaa pudottaa painoaan, silloin pitää muuttaa radikaalisti ruokavaliotaan. Tämä toimii minulla. Kilot eivät näytä tulevan takaisin, Nyberg kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?