Iso kysymys jäi vaivaamaan: Mitä ihmettä Leijonien pukukopissa tapahtui 1. erätauolla?

Tapa, jolla Leijonat romahti hyvän avauserän jälkeen, oli silmiinpistävä.

18.5.2018 1:10

Se oli sitten siinä. Leijonien MM-turnaus päättyi torstai-iltana, kun Sveitsi oli parempi maalein 3–2.

Vaikka Leijonille povattiin jopa kultajuhlia, Ilta-Sanomien Videotuomarit Tuomas Nyholm ja Vesa Rantanen korostavat, ettei puolivälierätappio ollut todellakaan mikään jättiyllätys.

Se sen sijaan hämmästyttävää oli se, miten Leijonat kadotti totaalisesti otteensa pelistä vahvan avauserän jälkeen. Sveitsi dominoi kaukaloa miten tahtoi ja teki ratkaisevat kolme maalia vajaassa neljässä minuutissa.

– Toistaiseksi selvittämätön mysteeri – ja varmaan ikuisiksi ajoiksi sellaiseksi jää – on se, mitä Suomen pukukopissa tapahtui ensimmäisellä erätauolla, Rantanen päivittelee.

– Suomi romahti tavalla, jota ei ole totuttu näkemään minkään joukkueen kohdalla, varsinkin jos historia turnauksessa on niin positiivisviritteinen ja siinä on tietty johdonmukaisuus. Katosi kiekollinen peli, katosi luistelu, katosi kamppailupeli, Rantanen sanoo.

Sveitsi tyrmäsi Leijonat toisessa erässä.

Nyholm kuvailee Leijonien toista erää suoranaiseksi kylvetykseksi.

– Sveitsi pani pitkän kaavan mukaisen pesuohjelman päälle. Suomi joutui pelaamaan juuri sitä lätkää, johon tuota joukkuetta ei ole rakennettu eli oman pään staattista start&stop-kamppailupelaamista, Nyholm sanoo.

Artikkelin videolla käsitellään aihetta laajemmin ja puidaan Leijonien turnauksen kokonaiskuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?