Leijonien keskeinen johtaja on jäänyt liian vähälle huomiolle MM-kisoissa – ”Tehdään nyt tiettäväksi koko Suomelle” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Leijonien keskeinen johtaja on jäänyt liian vähälle huomiolle MM-kisoissa – ”Tehdään nyt tiettäväksi koko Suomelle”

Julkaistu: 16.5.2018 15:13

Mahalasku tai mitalipelit. Sehän se MM-kisojen puolivälierän asetelma aina on. Vastaan asettuu Sveitsi – joka ei todellakaan ole mikään helppo pala.

Suomi kohtaa torstaina Sveitsin, mutta millaisessa henkisessä tilassa ja pelillisessä iskussa Leijonat on?

Asiaa ruotivat studio-olosuhteissa IS:n asiantuntija Ismo Lehkonen, Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm.

Pelillisesti Suomen tilanne on selkeä: iskukykyä löytyy ja se on saatu esiin jopa poikkeuksellisella tavalla. MM-kisat ovat olleet suurta suomalaista maalijuhlaa, jopa kärkimaita USA:ta ja Kanadaa vastaan. Myös Leijonien ilmapiiri on parempi kuin vuosiin.

Kaikesta tästä ei kuitenkaan kannata tehdä sellaista päätelmää, että Suomella olisi jollain tavalla helppo reitti välieriin.

Asia on itse asiassa täysin päinvastoin.

– Sveitsi on todella kova joukkue. Siis todella kova. Etenkin tässä vaiheessa turnausta, Ismo Lehkonen korostaa.

Leijonat eteni puolivälieriin lohkovoittajana.

Ratkaisevaan asemaan nousee kysymys siitä, säilyykö Suomen pelissä alkusarjassa nähty intohimo ja halukkuus ottaa ohjat omiin käsiin.

– Jos yhtään viljellään varovaisuutta, edes mainitaan sen suuntaisia sanoja, Leijonat on ongelmissa. Rohkeudesta ja aktiivisuudesta ei saa tinkiä yhtään, Rantanen korostaa.

Tärkeänä asiana studiossa nostetaan esiin se, että Suomen peluutus tasaantui viimeinkin USA-ottelussa: kukaan ei enää pelannut yli 20 minuuttia.

– Asia on aivan varmasti noussut esiin Saksa-ottelun jälkeisessä palaverissa, ja sen jälkeen tehtiin korjausliikkeitä. Riittävän tasainen peluutus ja kaikkien pelaajien saaminen talkoisiin mukaan on Suomelle aivan keskeinen asia, Ismo Lehkonen sanoo.

Studioraati kertoo myös Leijonien johtavien pelaajien välisestä dynamiikasta. Mikael Granlund on kapteeni ja Sebastian Aho pelillinen kapellimestari, mutta yksi keskeinen hahmo on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota: Teuvo Teräväinen.

MM-kisojen puolivälieräottelu Suomi-Sveitsi pelataan torstaina klo 21.15 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?