Leijonien murskavoitossa yksi outo kauneusvirhe – ”Miksi ei palkita sellaista pelaajaa, joka palkinnon ansaitsee?” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Leijonien murskavoitossa yksi outo kauneusvirhe – ”Miksi ei palkita sellaista pelaajaa, joka palkinnon ansaitsee?”

Julkaistu: 15.5.2018 18:39

Aurinko paistaa ja Suomi voittaa jääkiekko-otteluita. Kyllä nyt kiekkokansaa hemmotellaan. Mutta mitä paljastuu tulosten takaa?

Siitä keskustelevat Ilta-Sanomien Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm.

Voitto USA:sta oli maalein valossa murskaava, mutta 6–2-lukemat eivät kerro täyttä totuutta: ottelussa oli paljon jaksoja, joissa Suomi joutui puolustamaan pitkiäkin aikoja omalla alueella.

Se oli hyvä testi ja paljasti, että heikkoudeksi arveltu puolustuspelaaminen ei välttämättä olekaan mikään ongelma Suomelle.

– Se oli parhaimmillaan jylhää taistelua, linjaa Rantanen.

Nyholm on hiukan eri mieltä, mutta nostaa esiin turnauksen yleisen poikkeuksellisuuden: Suomi kaataa isoja maita, isoilla maalimäärillä, iskee kiekkoa pussiin poskettomalla tehokkuudella ja peluuttaa joukkuetta kuin kahden kerroksen väkeä.

Koska tällaista on viimeksi nähty?

Kriittisemmällä äänensävyllä herra Rantanen kysyy, miksi puolustaja Ville Pokka edelleen palkittiin paikalla ylivoimakoostumuksessa. Eikö ole jo käynyt selväksi, että se kortti on katsottu?

Nyholm puolestaan varoittaa huutelemasta mitään menestyspuheita ennen kuin Sveitsi on kaadettu. Ja siitä hommasta ei tule helppoa.

– Kova joukkue, jota ei missään tapauksessa voi eikä saa pitää muka ”helppona” vastustajana. Se on aivan naurettavaa puhetta, Nyholm linjaa.

– Siitä tulee äärimmäisen kova peli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?