Yksi Leijona rymisteli takarivistä eturiviin – mutta silti on kysyttävä: Miksi ykköstähdet sippaavat? - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Yksi Leijona rymisteli takarivistä eturiviin – mutta silti on kysyttävä: Miksi ykköstähdet sippaavat?

Julkaistu: 14.5.2018 9:23

Saksa-tappiosta huolimatta Suomella ei ole mitään hätää MM-turnauksessa. Paitsi muutama pikku juttu kyllä vähän huolettaa.

Vaikka 2–3-jatkoaikatappio Saksalle olikin kohtalaisen kirpaiseva, mihinkään jännityskohtauksiin ei ole mitään syytä. Suomi on jo osoittanut olevansa tässä turnauksessa täysin mahdollinen menestyjä. Ei sitä yksi Saksa-peli mihinkään muuta.

Sitä paitsi: tasapeli tuli hillittömän kirin kautta, ja tuolla väkisin revityllä pisteellä Suomi varmisti jatkopaikan. Kolmannen erän ryhtiliike osoitti vahvaa henkistä kanttia.

IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm antavat edelleen Leijonille pelkkää plussaa peli-ilmeestä. Vaikka Saksaa vastaan Suomi jäikin hiukan vajaaksi parhaasta suorituksesta, oli kokonaisuus edelleen täysin valitun linjan mukainen: nälkäinen, aktiivinen ja kaukana passiivisesta.

Mutta edelleen on fakta, että joukkueessa on kahden kerroksen väkeä.

On kärkiryhmä, joka pelaa paljon. Sitten on toinen kerrostuma pelaajia, joiden minuutit jäävät pieniksi.

Mikael Granlundin, Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen yli 20 minuutin peliajat eivät sinänsä ole äärimmäisiä, mutta neljän sylinterin peli olisi Suomelle erityisen tärkeää jatkoa ajatellen.

Nyt käytössä on kaksi sylinteriä – plus melkein yksi lisää, kun Eeli Tolvanen tuo oman panoksensa kolmosketjuun.

Isommassa kuvassa turnaus on osoittanut, että Suomi on nyt ottanut pysyvän ja ratkaisevan askeleen kohti modernia jääkiekkoa. Enää ei pelätä ja peruutella, vaan pelataan.

Tätä kehitystä symboloi kenties parhaiten puolustaja Juuso Riikola. Hän aloitti turnauksen pienillä minuuteilla, mutta Saksaa vastaan hän oli jo joukkueen johtavia hahmoja.

Upea tarina pelaamisen rohkeudesta.

Jos otteluohjelma ei näy yllä, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?