Videotuomarit

Suoraa puhetta MM-Leijonista: Onko Suomi pelkkä pikkumaiden kaataja vai yksi kisojen suosikeista?

Julkaistu:

Suomen neljän MM-ottelun saldo on tuloksellisesti selvä: kolme murskavoittoa ja yksi tiukka taistelu. Asetelma ei kuitenkaan ole se, etteivätkö kaukalon tapahtumat olisi tarjonneet materiaalia analyyseihin ja arvioihin, missä Suomi menee.

Päinvastoin. Ismo Lehkosen muistivihko on täynnä. Vaikka turnauksen ratkaisupeleihin on vielä päiväkausia aikaa, Suomen pelistä on paljastunut pienempiä maita vastaan sekä hyvää että huonoa.

Kysymysmerkkejä löytyy yhtä lailla puolustus- kuin hyökkäyspelistä. Luontaisten keskushyökkääjien tai kyseisellä paikalla ylipäätään pelanneiden yksilöiden määrä joukkueessa on vähäinen, mikä on näkynyt Suomen otteissa.

Lehkonen, Nyholm ja Rantanen käyvät myös keskustelua, millainen on Suomen puolustuksen profiili, millaiseksi peräpää on rakennettu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joukkueita valittaessa Leijonilla on pulaa vahvoista rouhijoista, mutta myös modernin jääkiekkoilun suuntausten takia koossa on poikkeuksellisen vahvasti jalkavaan kiekko-osaamiseen nojaava pakkikalusto.

Kanada panee sen lauantaina kovaan testiin.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Yhdysvaltain apulaisoikeusministeri Rosenstein jatkaa tehtävässään ainakin toistaiseksi – tapaa Trumpin torstaina
   Ulkomaat
  3. Erkki Tuomioja: Antti Rinne suunnitteli Sdp:n puheenjohtajan vaihtamista jo 1999
   Politiikka
  4. Tunti sitten
  5. Sauli Niinistö palautti Tarja Halosen hautaaman perinteen ja toivottaa suomalaisille Jumalan siunausta – kertoo taustoista tuoreessa kirjassa
   Kotimaa
  6. 2 tuntia sitten
  7. Erkki Tuomiojan päiväkirjat: Lipponen heristeli nyrkkiään Ruotsin pää­ministerille vessassa – presidentti ehti väliin
   Kotimaa
  8. Sauli Niinistö kommentoi kohtaamista Spike Leen kanssa – kertoi huippu­ohjaajan kokeneen Suomessa jotain unohtumatonta
   Viihde
  9. Luka Modric vuoden paras jalkapalloilija – päätti Ronaldon ja Messin valtakauden
   Jalkapallo
  10. Lakialoite maakauppojen rajoittamisesta torpattiin viime hallitus­kaudella: ”Airiston Helmen tapaus olisi tyyppiesi­merkki...”
   Politiikka
  11. Mustan Amerikan väkevä ääni – Spike Lee kertoi Suomessa uransa vaiheista ja siitä, miksi rotujännitteistä kertominen on tärkeää
   TV & elokuvat
  12. Antti Kaikkonen kutsui keskustan kansanedustajat äkisti Sipilän luo: ”Ei kommentoitavaa tässä vaiheessa”
   Politiikka
  13. 4 tuntia sitten
  14. Maajussi-Tuomo toivotti Marjon tervetulleeksi suudelmalla – morsianehdokas yllättyi tempusta: ”Epäilevänä ihmisenä mietin...”
   Viihde
  15. Näytä lisää