Suoraa puhetta MM-Leijonista: Onko Suomi pelkkä pikkumaiden kaataja vai yksi kisojen suosikeista? - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Suoraa puhetta MM-Leijonista: Onko Suomi pelkkä pikkumaiden kaataja vai yksi kisojen suosikeista?

Julkaistu: 12.5.2018 6:01

Kysymystä puivat IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm yhdessä Ismo Lehkosen kanssa.

Suomen neljän MM-ottelun saldo on tuloksellisesti selvä: kolme murskavoittoa ja yksi tiukka taistelu. Asetelma ei kuitenkaan ole se, etteivätkö kaukalon tapahtumat olisi tarjonneet materiaalia analyyseihin ja arvioihin, missä Suomi menee.

Päinvastoin. Ismo Lehkosen muistivihko on täynnä. Vaikka turnauksen ratkaisupeleihin on vielä päiväkausia aikaa, Suomen pelistä on paljastunut pienempiä maita vastaan sekä hyvää että huonoa.

Kysymysmerkkejä löytyy yhtä lailla puolustus- kuin hyökkäyspelistä. Luontaisten keskushyökkääjien tai kyseisellä paikalla ylipäätään pelanneiden yksilöiden määrä joukkueessa on vähäinen, mikä on näkynyt Suomen otteissa.

Lehkonen, Nyholm ja Rantanen käyvät myös keskustelua, millainen on Suomen puolustuksen profiili, millaiseksi peräpää on rakennettu.

Joukkueita valittaessa Leijonilla on pulaa vahvoista rouhijoista, mutta myös modernin jääkiekkoilun suuntausten takia koossa on poikkeuksellisen vahvasti jalkavaan kiekko-osaamiseen nojaava pakkikalusto.

Kanada panee sen lauantaina kovaan testiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?