Kiinnititkö huomiota tähän? Lauri Marjamäen odottamaton veto Tanska-otteluun hämmästyttää – ”Ei mitään järkeä” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Kiinnititkö huomiota tähän? Lauri Marjamäen odottamaton veto Tanska-otteluun hämmästyttää – ”Ei mitään järkeä”

Julkaistu: 10.5.2018 1:14

Tanskaa vastaan 2–3-tappio, aihetta hätään? No ei todellakaan, mutta yksi asia Lauri Marjamäen peluutuksessa kummastuttaa erityisesti.

Mikael Granlund ja Sebastian Aho, Leijonien ykkös- ja kakkossentteri. Granlund 24.17 ja Aho 21.10.

Luvut kertovat Suomen kärkikaksikon Tanska-ottelun peliajasta, joka on Ilta-Sanomien Videotuomarien Vesa Rantasen ja Tuomas Nyholmin mielestä aivan liian kova näin alkuvaiheessa turnausta.

– Nämä ovat järjettömiä määriä, varsinkin kun Lauri Marjamäki korosti ennen peliä, että meillä on neljä peliä viiteen päivään ja että tahti kova, Rantanen päivittelee.

– Näillä peleillä ei loppujen lopuksi ole mitään väliä, kun plakkarissa on kolme voittoa ja jatkopaikka käytännössä varma. Ei mitään järkeä, hän jatkaa.

Esimerkiksi otteluissa Etelä-Koreaa, Latviaa ja Norjaa vastaan kaksikon peliaika oli keskiarvolla selvästi alle 20 minuuttia.

Nyholm puolestaan löytää kaukalosta leijonapelaajan, jolle ei jatkossa ole enää käyttöä ylivoimalla. Hän on Ville Pokka.

– Ylivoimalla syötöt eivät ole murtavia, ne eivät tuota mitään. Ei hän ole pelannut huonosti, mutta ei tarpeeksi hyvinkään ykkösylivoiman standardeilla, Nyholm sanoo ja antaa vaihtoehdon korvaajaksi:

– On todennäköistä, että Markus Nutivaara tulee Pokan tilalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?