Videotuomarien pöyhkeä havainto SM-liigan finaaleista: ”Pelastaa Suomi-kiekon” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Videotuomarien pöyhkeä havainto SM-liigan finaaleista: ”Pelastaa Suomi-kiekon”

Julkaistu: 27.4.2018 16:40

Voittajilla on aina oikeat vastaukset. Suomalainen jääkiekkoilu hyötyy valtavasti siitä, että nimenomaan Kärpät on nyt alansa markkinajohtaja.

Tapparan kuuden vuoden finaaliputki on ainutlaatuinen saavutus – eikä dynastia vielä murtunut ole. Mutta kahden kullan jälkeen oli tyytyminen hopeaan, kun Kärpät tuli ja mellasti tamperelaiset nurin.

Itse finaaleissa marginaalit olivat minimaaliset, mutta Kärppien kultaa analysoitaessa on muistettava koko kauden kuva: Kärpät oli syyskuusta saakka aktiivinen, rohkea, ennakkoluuloton ja viihdyttävä.

Kaiken tämän lisäksi se teki koko ajan kovaa tulosta. IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm korostavat oululaisten pelirohkeuden ja raikkauden merkitystä. Mestaruuden myötä nämä asiat voi nostaa analyysin kärkeen ja todeta, että uusi aikakausi on koittamassa.

– Signaali Suomi-kiekolle on selvä. Tämä on se uusi tapa, tähän suuntaan voi ja saa mennä – rohkeudella eteenpäin! iloitsee Nyholm.

– Kärpät on puolen Suomen joukkue, mutta tämä oli voitto koko Suomelle, kiteyttää Rantanen.

Lausunnoilla ei missään tapauksessa ole tarkoitus ottaa mitään pois Tapparalta. Se on upea organisaatio, joka tekee edelleen kovaa tulosta ja ansaitsee kaikkien kunnioituksen. Mutta nyt tamperelaisten tyylin rinnalle ja ohi on ajanut toinen metodi, joka työntää lajikulttuuria kansainväliseen suuntaan: Kohti pelin aktiivisuutta ja rohkeuden aikakautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?