Loistava Kärpät on iskenyt Tapparan polvilleen – ”Jäljellä on tasan kaksi vaihtoehtoa” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Loistava Kärpät on iskenyt Tapparan polvilleen – ”Jäljellä on tasan kaksi vaihtoehtoa”

Julkaistu: 20.4.2018 12:39

Eihän sen näin pitänyt mennä – että Kärpät huristelee näytöstyyliin kohti kultamitaleita. Ja kääntäen: mitä Tapparalle oikein on tapahtunut?

Koko kauden kovaa tulosta tehnyt Kärpät menetti jostain syystä ennakkosuosikin viitan pudotuspelien aikana Tapparalle.

Finaaleita katselleille tämä tuntuu varmasti vaikealta ymmärtää. Kärpät on ollut kahdessa pelatussa ottelussa jopa selkeästi parempi osapuoli. Oululaiset ovat kyenneet pelaamaan sekä dynaamista että tarvittaessa maltillista kiekkoa.

Valinnat ovat olleet erinomaisia. Kärpät johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2–0, ja lauantaina Oulussa on pelissä jo todella paljon. On vaikea nähdä, että mikään joukkue, edes suuri ja mahtava Tappara, kykenisi kaatamaan Kärpät neljä kertaa peräkäin.

Yllä olevalla videolla IS:n Videtuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm käyvät finaalisarjaa läpi Ismo Lehkosen kanssa.

– Tapparan kannalta tilanne on nyt se, että tämä välimallin jääkiekko ei johda voittoihin. Joko on vedettävä luukut totaalisen kiinni ja jäädytettävä peli kokonaan, tai sitten Tapparan on lyötävä kaikki likoon ja alettava suorittaa maksimitehoilla, Lehkonen näkee.

Laajemmassa katsannossa Tapparan otteet finaalisarjassa heijastelevat koko kauden kuvaa: passiivisuutta, unisuutta ja pelivalintoja, jotka jättävät sekä katsojat että tulostaulun odottamaan enemmän. Huippusuoritukset ovat toistaiseksi jääneet lyhyiksi pyrskähdyksiksi.

SM-liigan kolmas finaaliottelu Kärpät–Tappara lauantaina klo 17.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?